Σάλος για την απάτη στην TV ζώνη του Κοκλώνη

Kαλοστημένη κομπίνα αεροπορικής εταιρίας «φάντασμα» στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια

 

Για καλοστημένη κομπίνα αεροπορικής εταιρίας μέσω της εκπομπής της Αννίτας Πάνια, στην ψυχαγωγική ζώνη του Open και με θύματα δεκάδες τηλεθεατές κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδό της, σήμερα, η εφημερίδα Espresso.

 

Η υπόθεση αφορά δήθεν “έξυπνες διακοπές” με αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού που διαφήμιζε η εκπομπή “Next Please”.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η τηλεοπτική απάτη στήθηκε σε χρόνο εξπρές στις αρχές Μαρτίου, όταν η Αννίτα Πάνια μέσα από την εκπομπή της “Next please” διαφήμιζε την προσφορά της εταιρίας Clever Holidays, που έχει έδρα στην οδό Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα, με τηλέφωνο που ανήκε στο παρελθόν σε… κέντρο αδυνατίσματος που, επίσης, είχε προκαλέσει πλήθος καταγγελιών.

 

κοκλώνης

 

Μια απλή αναζήτηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) δείχνει πως η εταιρία, που ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ και μάλιστα η καταβολή του πιστοποιήθηκε στο ΓΕΜΗ μόλις στις 4 Μαρτίου του 2024, δηλαδή λίγα 24ωρα ποτού αρχίσει τις τηλεοπτικές “προσφορές”, μέσω της ψυχαγωγικής ζώνης του Open, την οποία “τρέχει” ο Νίκος Κοκλώνης.

 

Ομως αυτό δεν φαίνεται να πτόησε την παραγωγό εταιρία της εκπομπής, παρά το γεγονός ότι ο ιθύνων νους της έχει στις πλάτες του αλλεπάλληλες καταγγελίες για “μαϊμού” δώρα τηλεοπτικών εκπομπών μέσω της εταιρίας Dealber, αλλά και το φέσι των 45.000.000 ευρώ με τα αεροπορικά ταξίδια της εταιρίας του Airfasttickets.

 

Δήθεν προσφορά

 

Η απάτη που αποκαλύπτει η “Espresso” είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθούν δεκάδες τηλεθεατές που πείστηκαν από τη δήθεν προσφορά για αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με μόλις… 99 ευρώ σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο και Aμστερνταμ, αλλά και εκδρομές σε ελληνικά νησιά και ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς. Oσοι κατέβαλαν από 99 ευρώ για εισιτήρια έως και πάνω από 400 ευρώ για εκδρομές κατάλαβαν την απάτη μόλις την 1η Απριλίου, γιατί τότε προβλεπόταν πως θα έκλειναν τα εισιτήρια, τα οποία είχαν προπληρώσει για την αγορά voucher.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όταν τηλεφώνησαν για την αγορά των εισιτηρίων, τους είπαν πως θα πρέπει να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά για τα εισιτήρια, παρά το γεγονός ότι η Αννίτα Πάνια και η διαφήμιση της εταιρίας έκαναν λόγο για μόλις 99 ευρώ. Δεκάδες τηλεθεατές που κατάλαβαν εκ των υστέρων την παραπλάνησή τους ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους, αλλά μάταια. Το τηλέφωνο της Clever Holidays δεν λειτουργεί πλέον, ενώ κανείς από την παραγωγό εταιρία δεν ενδιαφέρθηκε να τους αποζημιώσει για την απάτη. Το “ωραίο” είναι πως όταν η απάτη “βρόμισε”, τότε η διαφήμιση εξαφανίστηκε ως διά μαγείας από την εκπομπή της Πάνια.

 

Ενας από τους εξαπατημένους τηλεθεατές, ο Η.Κ., μίλησε στην εφημερίδα, καταγγέλλοντας τη σε βάρος του απάτη: “Αγοράσαμε μέσω της εκπομπής της Αννίτας Πάνια, που τα προωθούσε, κάποια vouchers για αεροπορικά εισιτήρια με 99 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής. Εγώ πήρα για τέσσερα άτομα. Οταν ήρθε η στιγμή να αγοράσουμε τα εισιτήρια, μου ζήτησαν άλλα… 800 ευρώ και για τους τέσσερις. Οταν ζήτησα να επιστραφούν τα χρήματα, όπως προβλεπόταν στους όρους, μου είπαν να κάνω τη διαδικασία που χρειαζόταν. Την έκανα και με διαβεβαίωσαν ότι εντός δεκατεσσάρων ημερών θα μου τα βάλουν πίσω. Πέρασε πάρα πολύς καιρός, αλλά τίποτα. Επαιρνα τηλέφωνο στον αριθμό της εταιρίας και δεν απαντούσαν για μέρες. Από κάποια στιγμή και μετά η γραμμή δεν καλεί καν” αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ