Οι Άγιοι Θεόδωροι κερδίζουν τη... "μάχη του νερού"

Με σημαντική πρόοδο προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που μεταφέρθηκαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου στον βιολογικό καθαρισμό των Αγίων Θεοδώρων. Κάθε μονάδα εξ αυτών, έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 500 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα.

 

Το έργο, που εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο των Αγίων Θεοδώρων, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουλίου προσφέροντας σημαντική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

 

Οι νέες δεξαμενές, μαζί με την δεξαμενή της μονάδας αφαλάτωσης, θα προσφέρουν συνολική πρόσθετη χωρητικότητα αποθήκευσης καθαρού νερού που ξεπερνά τα 300 κυβικά μέτρα, εξασφαλίζοντας αυτονομία νερού περίπου 7 ωρών.

 

Από την ημέρα που οι νέες μονάδες αφαλάτωσης θα συνδεθούν με το δίκτυο των Αγίων Θεοδώρων, η καθημερινή ποσότητα του νερού που θα φτάνει στις βρύσες των καταναλωτών θα είναι 2.800 κυβικά μέτρα.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για εγκατάσταση ακόμα μίας μονάδας αφαλάτωσης, με δυναμικότητα 1000 κυβικών μέτρων την ημέρα. Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την εγκατάστασή της στο δίκτυο, το πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή, αναμένεται να μειωθεί στο ελάχιστο, αφού θα καλύπτονται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών των Αγίων Θεοδώρων που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

 

Η υλοποίηση αυτών των έργων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων υδροδότησης στην περιοχή, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του τοπικού συστήματος ύδρευσης. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Αγίων Θεοδώρων αναμένουν με ιδιαίτερη αισιοδοξία την ολοκλήρωση των έργων, που αναμένεται να εξασφαλίσουν σταθερή και επαρκή υδροδότηση .