Βραχεία κεφαλή Δούκα έναντι Ανδρουλάκη σε δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Σε προεκλογική περίοδο μπαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να στηθούν κάλπες μέσα στο 2024 με επικρατέστερο μήνα τον Οκτώβρη. Αυτή την Κυριακή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπου ο Χάρης Δούκας αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος και την πολιτική του πλατφόρμα.

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, οι 7 στους 10 συμφωνούν («ναι» και «μάλλον ναι» απάντησε το 72,2% των ερωτηθέντων) με τη διεξαγωγή εκλογών με τον Δούκα να προηγείται ελαφρώς του Ανδρουλάκη, που συγκεντρώνουν 21,5% και 20,9%, αντίστοιχα. Τρίτος εμφανίζεται ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4% και τέταρτος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (13,7%), ο οποίος έχει αποσυρθεί από την κούρσα εκφράζοντας τη στήριξη του στον δήμαρχο Αθηναίων.

 

Στο ερώτημα ποιο δίπολο είναι πιο «δύσκολο» για τον πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας το 38% των ερωτηθέντρων απάντησαν κανένα ενώ το 18,3% είπαν «Μητσοτάκης - Δούκας». Σε ό,τι αφορά την ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, το 76,1% έκρινε πως πρόκειται για ήττα, καθώς δεν επετεύχθη ο στόχος της δεύτερης θέσης, και το 16,2% έκανε λόγο για νίκη λόγω της αύξηση του ποσοστού των ψηφοφόρων.

 

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για την Κεντρική Επιτροπή – Ακονίζουν «μαχαίρια» οι διεκδικητές της ηγεσίας

 

Χάρης Δούκας - Νίκος Ανδρουλάκης (Eurokinissi)
Χάρης Δούκας - Νίκος Ανδρουλάκης

Ανακοινώνει τον χρόνο των εκλογών ο Ανδρουλάκης στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ;

 

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και ενδεχομένως ένα ακόμη πρόσωπο θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, με τα φαβορί πάντως ήδη να κονταροχτυπιούνται.

 

Ο Δούκας έδωσε το στίγμα

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, χθες, έδωσε το στίγμα του και ουσιαστικά θέλησε να τονίσει ότι ο ίδιος δυνητικά μπορεί να γίνει πρωθυπουργός ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης όχι. «Επιθυμώ ένα «ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει», είπε χαρακτηριστικά, την στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορείται ότι ήθελε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, «του χεριού» του. Ο ίδιος προσέθεσε, δε, ότι στόχος του είναι να γίνει «ξανά το ΠΑΣΟΚ η δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αλλαγών και αξιών, που θα κυβερνήσει τη χώρα» και να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

 

Ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζει η απάντησή του κ. Δούκα για τη σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, κι αν τον πρόδωσε (μαζί με την Φώφη Γεννηματά ήταν εκείνος που τον ανέδειξε πολιτικά): «Με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και νομίζω τον στήριξα κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία. Έχω ηθική υποχρέωση να λέω και να κάνω αυτό που είναι καλό για τον χώρο και τη χώρα». Με άλλα λόγια, αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα σημαντικό πρόσωπο, αλλά θεωρεί ότι έχει έρθει η δική του στιγμή.

 

Ανακοινώνει τον χρόνο των εκλογών ο Ανδρουλάκης στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

 

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, πλέον, εκπέμπεται το μήνυμα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2024 και την ακριβή ημερομηνία θα την ανακοινώσει στην Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης, δεν είναι φτωχός συγγενής του πολιτικού συστήματος αλλά πρωταγωνιστεί. Εκεί που υπήρχε συζήτηση ότι θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πρωταγωνιστής και επέφερε καίρια πλήγματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη.