Σέριφος: Η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. Κάηκαν περιουσίες - Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σουφλί

Zημιές σπίτια και εκκλησίες, κάηκαν ολοσχερώς αποθήκες και όλη η νοτιοδυτική Σέριφος, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού

 

Eφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Σερίφου λόγω της πύρινης λαίλαπας πολλών χιλιομέτρων, που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων.

 

Μετά από μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο και πλέον παραμένουν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες εντός των καμένων εκτάσεων, οι οποίες αντιμετωπίζονται.

 

Αρχικά στην κατάσβεση συμμετείχαν τρεις πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο, ενώ αργότερα εστάλησαν στο νησί επτά πυροσβέστες από τη Σύρο και αργά τη νύχτα δυνάμεις από την Αθήνα.

 

Κάτοικοι σε αρκετούς οικισμούς, όπως Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι, κλήθηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κατευθυνθούν στη Χώρα. Σήμερα βλέπουν μεγάλες καταστροφές στο νησί τους.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα αφού κατέκαψε τη νοτιοδυτική Σέριφο. «Ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε» δήλωσε στο Mega.

 

Όπως είναι φυσικό δεν έχει γίνει απολογισμός. «Κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές», ανέφερε ο δήμαρχος.

 

Σέριφος/Η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα: Ζημιές σε σπίτια και αποθήκες |  Eretikos.gr

 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σουφλί

 

Σουφλί
Μάχη με τις φλόγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κορνοφωλιά, στο Σουφλί Έβρου.

 

Στο σημείο έφτασαν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, που προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες για να μην εξαπλωθεί.

 

Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με την πυροσβεστική. .