ΥΛΙΚΑ
• 300 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
• 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 24 μπισκότα σαβαγιάρ (1 συσκευασία)
• 2 φλυτζάνια espresso lungo (περίπου 1 μεγαλο φλιτζάνι του τσαγιού) σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 σφηνάκι λικέρ της επιλογής σου (πικραμύγδαλο, καφέ, τεντούρα)
• κακάο (για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Σε ένα μακρόστενο σκεύος που να χωράει τα σαβαγιάρ (μια φόρμα για κέικ) βάζουμε τον καφέ και το λικέρ. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βουτάμε για 2 δευτερόλεπτα κάθε σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και στρώνουμε την πρώτη στρώση στη βάση του ταψιού μας. Έπειτα, προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή ένα κουτάλι. Έπειτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα σαβαγιάρ και φτιάχνουμε ακόμα μια στρώση πάνω από την κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα και να δέσουν οι στρώσεις. Ιδανικά το σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
Πασπαλίζουμε με κακάο τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε για να μην νοτίσει.