Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Σάκης Μπουλάς, σε ηλικία 60 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.
Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου, αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του από νεαρή ηλικία τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος, μιας και είχε μεγάλη άνεση στον λόγο, όμως εκείνος επέλεξε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη το τραγούδι, αλλά και την υποκριτική. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα. Ήταν ένας καλλιτέχνης «ροκ» με τη βαθιά και ουσιαστική έννοια του όρου. Κάποτε είχε δηλώσει ότι δεν του άρεσε ο γάμος, γιατί έτσι χάνει την ανεξαρτησία του.
Υπήρξε κυρίως τραγουδιστής και συμμετείχε σε πολλούς δίσκους όπως στους «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για την Μακρόνησο » του Θ. Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μ. Πλέσσα, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου κ.α .
Επιτυχία γνώρισαν και οι προσωπικοί του δίσκοι: Μπουλάς-Ελλάς (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single), «Ali Baba» (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής - 1987), Σάκης Μπουλάς «Ας πρόσεχες» (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή), Ζαμανφού (1992) και «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000).
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ (Papadakis press)
Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς. Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία», όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με πάρα πολλούς καλλιτέχνες.
Ως στιχουργός έγραψε τραγούδια για τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (και άλλους) και πολλά τραγούδια που ερμήνευσε εκείνος. Ξεχώρισε επίσης για την απόδοση στα ελληνικά της διασκευής του «Sebastian» του Steve Harley των Cockney Rebel, που τραγουδήθηκε από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Στη μικρή οθόνη, εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές αρχίζοντας με το Graffity με τον Γιάννη Ζουγανέλη, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια όπως το «Κάνε ό,τι κάνω» και αργότερα το 2000 σε κωμική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα». Το τηλεοπτικό κοινό τον λάτρεψε στη σειρά «Σαββατογεννημένες» (2003-2004) και στο ιστορικό πια «Πενήντα-Πενήντα» με τους Παύλο Χαϊκάλη και Πέτρο Φιλιππίδη. Τραγική σύμπτωση ο «Παυλίτο» του Πενήντα-Πενήντα κηδεύτηκε στο νεκροταφείο στα Μελίσσια, εκεί όπου πριν από μερικά χρόνια είχε πραγματοποιήσει γύρισμα με τους συμπρωταγωνιστές του για λογαριασμό της σειράς.
Σάκης Μπουλάς και Πέτρος Φιλιππίδης (Papadakis photo)
Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε ταινίες που έγραψαν ιστορία, όπως ο «Δράκουλας των Εξαρχείων» (1983), το «Ντελίριο» (1983), οι «Τηλεκανίβαλοι» (1987), «Πατρίς Ληστεία Οικογένεια» (1987) και από τις τελευταίες του ήταν το «Πεθαίνω για σένα» (2009) και το «Μια φορά και ένα μωρό» (2011). Το τελευταίο όμως διάστημα η μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον είχε καταβάλει. Ωστόσο, προσπαθούσε να βγει νικητής. Με το κεφάλι ψηλά...
Μετά τον θάνατό του, οι φίλοι του στην Ακτή Πειραιώς του αφιέρωσαν μία από τις παραστάσεις τους. Ο Διονύσης Σαββόπουλος άνοιξε το αφιέρωμα στην μνήμη του, μιλώντας για αυτόν και για την τελευταία κίνηση αξιοπρέπειας του: «Μετά την κηδεία πήγαμε σε ένα παρακείμενο μαγαζί γνωστό για την ψαρόσουπα, για την κλασική μακαριά και τι μαθαίνω; Ο μακαρίτης είχε πάει πριν από μέρες στον μαγαζάτορα, "μετά την κηδεία μου λέει θα έρθουν εδώ 40-50 φίλοι, τι μενού θα βγάλεις και πόσο κάνει;". Παρά τις αντιρρήσεις του μαγαζάτορα, τελικά πλήρωσε την μακαριά. Μείναμε άφωνοι!».
ethnos.gr