Ο ΣΥΡΙΖΑ ως «προσωπική υπόθεση»….. Δημήτρης Παπαθανασίου

Τι άλλαξε άραγε από το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» μέχρι το «δεν σηκώνω το γάντι, δεν θέλω να ταλαιπωρήσω το κόμμα, θα συναντηθώ με τον Παύλο»; Προφανώς και μεσολάβησαν πολλά, με κυριότερο το στραπάτσο των εκλογών. Και φυσικά τα «αυτογκόλ» που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το στραπάτσο.

 

Το παράδοξο είναι ότι αντί η πραγματικότητα της κάλπης και η οδυνηρή διαπίστωση ότι η «προσωπική ατζέντα» δεν αποτελούν εφαλτήριο για ψηλότερα άλματα σε αριστερά ακροατήρια όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ να προσγειώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτό δεν συνέβη. Λάθη όπως το προεκλογικό πόθεν έσχες συνεχίστηκαν αμείωτα, ενώ ο ίδιος επέμεινε να πολιτεύεται θεωρώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «προσωπική υπόθεση».

 

Το διάστημα που προηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε την επικαιρότητα με την πισίνα του προέδρου στις Σπέτσες, με τις διακοπές του προέδρου στη Μύκονο, με τον γάμο του προέδρου και το «honeymoon funding», με το αν θα πάρει ο πρόεδρος την έδρα του Όθωνα. Ακόμη και η διαμάχη με το «Πρώτο Θέμα» αλλά και οι καταγγελίες για την Τράπεζα Αττικής εμφανίστηκαν ως «προσωπική υπόθεση» του προέδρου.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως «προσωπική υπόθεση»…

 

Βασικά εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να ασχολείται με την κοινωνία γιατί είχε «τα προσωπικά του» και η κοινωνία ανταπέδωσε και έπαψε να ασχολείται μαζί του. Όχι βέβαια από διακριτικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε τελευταία κρυφή δημοσκόπηση που έχουν στα χέρια τους στην Κουμουνδούρου βρίσκεται τρίτος και καταϊδρωμένος.

 

Όσο κι αν την κατηφόρα επιβράδυναν προσωρινά οι φωτιές στην Αττική, ήταν αναμενόμενο να οδηγηθούμε στις μετωπικές συγκρούσεις της δραματικής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη. Αυτό το αδιάκοπο κυνήγι μαγισσών και εσωτερικών εχθρών εκατέρωθεν ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα οδηγήσει σε μάχη «όλοι εναντίον όλων».

 

Από όσα συνέβησαν την Πέμπτη θα σταθώ λίγο παραπάνω στις καταγγελίες της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης για «απόκρυψη στοιχείων γύρω από τα οικονομικά του κόμματος» από τον Στέφανο Κασσελάκη. Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα κόμματα δεν είναι ΙΚΕ ώστε ο πρόεδρος να αποφασίζει εν κρυπτώ και παραβύστω τι θα πράξει με τα οικονομικά. Όπως και όσοι προβαίνουν σε καταγγελίες οφείλουν να παρουσιάζουν στοιχεία και όχι να αφήνουν σκιές να αιωρούνται.

 

Είναι προσβολή απέναντι στους ψηφοφόρους και στην ιστορία του ο ΣΥΡΙΖΑ να κλυδωνίζεται από τρία «οικονομικά σκάνδαλα»: τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις Κασσελάκη για μαύρα ταμεία, τις καταγγελίες για το «σκάνδαλο Λινού» και τις καταγγελίες των 87 για τη διαχείριση των οικονομικών από τον Κασσελάκη. Ξεπεράσατε όλες τις κόκκινες γραμμές, σύντροφοι. Όλα τα στοιχεία στο φως, αποκάλυψη της αλήθειας τώρα.

 

Για τα υπόλοιπα και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχώ. Δεν υπάρχουν κενά στην Ιστορία…

 

author profile