Google, δες τον Άρειο Πάγο και τράβα κλείσε το μαγαζάκι σου..... Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ήταν 8 Αυγούστου 2022, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε (με διάγγελμα!) ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ «ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ». Και πρόσθετε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, προκαλώντας ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας».

 

Ήταν 19 Μαΐου 2022, όταν η Google με έγγραφό της ανέφερε κατηγορηματικά ότι το Predator έχει πωληθεί σε κρατικούς φορείς στην Ελλάδα. Έλεγε ότι «σύμφωνα με τα ευρήματα του CitizenLab, οι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση που έχουν προμηθευτεί το λογισμικό, βρίσκονται στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία».

 

Έρχεται λοιπόν τώρα ο Άρειος Πάγος, δύο χρόνια μετά και μας λέει καταρχάς ότι ήταν νόμιμες οι υποκλοπές της ΕΥΠ. Νόμιμες τις θεωρούσε και ο κ. Μητσοτάκης βέβαια, αλλά έλεγε ότι αν γνώριζε δεν θα τις επέτρεπε ποτέ!

 

Το καλύτερο βέβαια είναι που ο Άρειος Πάγος βγάζει εντελώς άχρηστη την Google, αποφασίζοντας ότι το predator δεν έχει σχέση με την ΕΥΠ ή την κυβέρνηση. Ανοησίες υποστήριζε η Google και διέσυρε τη χώρα μας, λέγοντας πως κυβερνητική υπηρεσία προμηθεύτηκε το predator. Μήπως πρέπει η κυβέρνηση τώρα που έχει την απόφαση στα χέρια της να μηνύσει την Google που μας συκοφάντησε έτσι;  

 

Ο Άρειος Πάγος άφησε «αδιευκρίνιστο» ποιος είναι αυτός που προμηθεύτηκε και χρησιμοποίησε το predator. Επίσης, ο Άρειος Πάγος θεώρησε νόμιμο και φυσιολογικό το γεγονός ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και αντεισαγγελείς του.

 

Λαμπρά.  

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος: Ο χάρτης (των ΜΜΕ) βάφεται μπλε