Άποψη: Αν όχι αυτό, τι είναι τελικά τρομοκρατία;


Η ισραηλινή ηγεσία είναι μεταφορικά και κυριολεκτικά αδίστακτη.

 

Πλησιάζουμε στον έναν χρόνο από την επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ και στη σύλληψη δεκάδων Ισραηλινών ομήρων από μαχητές της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης. Η ενέργεια χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική. Και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αρνηθεί τον χαρακτηρισμό, ανεξαρτήτως της θέσης που παίρνει απέναντι στη γενοκτονική καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.

 

Από την 7η Οκτωβρίου του 2023 το Ισραήλ, με τη στήριξη, την ανοχή ή τα στραβά μάτια της «διεθνούς κοινότητας», έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο, κραυγαλέα άνισο πόλεμο. Οχι κατά της Χαμάς, αλλά κατά των εκατοντάδων χιλιάδων άμαχων Παλαιστινίων, με 35.000 αναγνωρισμένους νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα. Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της γενοκτονίας, τότε τι είναι;

 

Η κυβέρνηση Νετανιάχου, και τελικά το κράτος του Ισραήλ, ανεξαρτήτως των αισθητών διαφοροποιήσεων της αντιπολίτευσης και θυλάκων της ισραηλινής κοινωνίας, εκτός από την επιχείρηση εκτοπισμού του πληθυσμού της Γάζας, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εδραιώσει τον τίτλο του κράτους-τρομοκράτη.

 

exploding pagers lebanon

 

Οι τρομακτικές εκρήξεις σε παγιδευμένες συσκευές της «αναλογικής εποχής» στον Λίβανο, με στόχο μέλη της Χεζμπολάχ και θύματα δεκάδες ανυποψίαστους αμάχους, ακόμη και παιδιά, αποδεικνύουν ότι η ισραηλινή ηγεσία είναι μεταφορικά και κυριολεκτικά αδίστακτη.

 

Δεν είναι λιβανέζικες, παλαιστινιακές ή ιρανικές οι πηγές που πιστοποιούν ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ είναι ενορχηστρωτής των σατανικών επιθέσεων στον Λίβανο. Είναι κορυφαία, παγκόσμιας εμβέλειας δυτικά μέσα ενημέρωσης, εντελώς «συστημικά», που χωρίς περιστροφές «καταδίδουν» ότι το κράτος του Ισραήλ έχει αναπτύξει ένα διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο μεταξύ Ταϊβάν, Ουγγαρίας και κύριος οίδε ποιων άλλων χωρών, με στόχο να εξοντώσει κάθε τι παλαιστινιακό και να καταστήσει συνενόχους στο έγκλημα τους πάντες.

 

Κυρίως, το Ισραήλ επιδιώκει να καταστήσει συνένοχη τη Δύση. Ιδανικά να την εμπλέξει σε έναν διεθνή πόλεμο με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή, με συμμάχους τις ΗΠΑ και μερικές πρόθυμες χώρες της Ε.Ε. και με αντιπάλους μια απροσδιόριστη συμμαχία αραβικών χωρών με τη Ρωσία, την Κίνα ή την Τουρκία.

 

Δεν γνωρίζουμε τι έχουν στο άρρωστο μυαλό τους οι ιθύνοντες νόες του Ισραήλ. Αλλά ό,τι κάνουν στον Λίβανο, στο Ιράν, στην Υεμένη και αλλού αποτελεί ορισμό της διεθνούς τρομοκρατίας. Τι άλλο περιμένει η λαλίστατη αντιτρομοκρατική Δύση για να πει: «Ως εδώ»;