Ψυχραιμία: Δεν αλλάζει με ένα ...ποστ ο αλγόριθμος του facebook

Φυσικά και πρόκειται για fake news. Ή αλλιώς hoax. Ο αλγόριθμος επιλογής των ανθρώπων που βλέπουμε στο facebook den άλλαξε.

 

 

 

 

Το γύρο του ελληνικού facebook κάνει μια ανάρτηση που έγινε viral. Λόγω μιμητισμού αλλά και άγνοιας για τον τρόπο λειτουργίας του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες ανεβάζουν μια ανάρτηση με την οποία υποστηρίζουν ότι ...παρακάμπτουν τον αλγόριθμο του facebook. 

 

Φυσικά και πρόκειται για fake news. Ή αλλιώς hoax. Ο αλγόριθμος επιλογής των ανθρώπων που βλέπουμε στο facebook den άλλαξε. Για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στην πλατφόρμα του, το facebook κάνει επίσημες ανακοινώσεις.

 

Η ...άχρηστη ανάρτηση που έγινε viral στο ελληνικό facebook: 

 

Κι εγώ αποφάσισα να παρακάμψω την αλλαγή του αλγόριθμου του Facebook, σημειώνοντας ότι δεν βλέπω τόσους πολλούς φίλους.
Δείτε πώς να αποφύγετε να ακούτε τους ίδιους 25 φίλους του fb και κανέναν άλλο. Οι ενημερώσεις σας δείχνουν πρόσφατες μόνο δημοσιεύσεις από τους ίδιους λίγους ανθρώπους, περίπου 25, αρκετές φορές το ίδιο, επειδή το facebook έχει νέο αλγόριθμο. Το σύστημά τους επιλέγει άτομα που διαβάζουν τη δημοσίευσή σας. Ωστόσο, θα ήθελα να επιλέξω για τον εαυτό μου, γι ' αυτό σας ζητώ μια χάρη. Αν διαβάσετε αυτό το μήνυμα αφήστε μου ένα γρήγορο σχόλιο, ένα "γεια", ένα αυτοκόλλητο, ό,τι θέλετε, έτσι θα εμφανίζεται στις ενημερώσεις μου. Διαφορετικά το facebook επιλέγει τι να μου δείξει, και δεν χρειάζομαι το facebook για να διαλέξω τους φίλους μου. Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αφορούν την επικοινωνία.
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτό το κείμενο στον τοίχο σας ώστε να μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αλληλεπίδραση με όλες τις επαφές σας και να παρακάμψετε το σύστημα.
Σας ευχαριστώ για την πληροφορία όσων έχουν ήδη αντιγράψει και επικολλήσει τα παραπάνω.
Πατήστε το δάχτυλο σε όλη τη δημοσίευση και εμφανίζεται " αντιγραφή ". πατήστε " αντιγραφή ", μετά πηγαίνετε στη σελίδα σας, ξεκινήστε μια νέα δημοσίευση και βάλτε το δάχτυλό σας σε όλο το λευκό πεδίο. Φαίνεται "επικόλληση", κλικ και εδώ απλά αντιγραφή. Ευχαριστώ.

 

Πώς πραγματικά δουλεύει ο αλγόριθμος: 

 

Διαβάστε περισσότερα για τον αλγόριθμο του facebook στο κείμενο του Κωνσταντίνου Κορίκη εδώ.

 

TheToc.gr