Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα. Ξέσπασε η μητέρα - Έκρηξη οργής γονιών θυμάτων κατά Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Τρία χρόνια με αναστολή η ποινή

 

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση θανάτου του 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τη ζωή του έξω από τη Βουλή, όταν ο κατηγορούμενος με το υπηρεσιακό όχημα του κοινοβουλίου προσέκρουσε πάνω του παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή.

 

Τρία χρόνια από τον θάνατο του Ιάσονα (gallery)
Τρία χρόνια από τον θάνατο του Ιάσονα

 

Στο άκουσμα της έκφρασης «λύεται η συνεδρίασις» από την πρόεδρο της έδρας, η μητέρα του παιδιού ξέσπασε. «Αυτό ήταν; Ούτε το δίπλωμα δεν χάνει. Πώς να σταματήσουν να γίνονται τροχαία στην Ελλάδα», φώναξε και χειροκρότησε ειρωνικά.

 

Κανένα ελαφρυντικό από τον εισαγγελέα

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αρνήθηκε στον αστυνομικό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τον ΚΟΚ αλλά τηρούσε την ίδια πρακτική συστηματικά και σε προγενέστερο χρόνο της αξιόποινης πράξης και επομένως το συμβάν δεν μπορεί να αποτελέσει «παραφωνία» στην έως τότε συμπεριφορά του.

 

 

Έκρηξη οργής γονιών θυμάτων κατά Μητσοτάκη για τα Τέμπη

 

Κυριάκος Μητσοτάκης
 

Πρωτοφανείς και κυνικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού – Τι του απαντούν γονείς που έχασαν τα παιδιά τους.

 

Λίγος, προκλητικός, κυνικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί ξανά για το έγκλημα των Τεμπών και τις καταγγελίες περί συγκάλυψης.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εξοργιστικές απαντήσεις μιλώντας για λάθη, αλλά μόνο στον τομέα της επικοινωνίας και επαναφέροντας φυσικά τα περί θεωριών συνωμοσίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από γονείς που έχασαν τα παιδιά τους.

 

Αντιδρώντας στις προκλήσεις Μητσοτάκη ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στη σιδηροδρομική τραγωδία εξέφρασε την αγανάκτησή του μέσω Χ, υπογραμμίζοντας ότι: Εγώ κύριε Πρωθυπουργέ εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα τα παιδιά μου σπίτι και να συνεχίσω την ζωή μου από εκεί που σταμάτησε και όχι στο πεδίο που θέλετε να γυρίσετε εσείς. Εκεί που σταμάτησε η ζωή μου από τα λάθη όλων σας. Θα ήθελα να μην είμαι σε αυτήν την θέση που είμαι τώρα να προσπαθώ να σας πω τα αυτονόητα, αυτά που ακόμα και η ανιψιά μου 12 χρονών  καταλαβαίνει».

 

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για θεωρίες συνωμοσίας επισήμανε «ευχαριστώ για την ανοχή που μου δείξατε (γιατί όλα αυτά που λέτε περί ιστορίες συνομωσίας εμείς τα βρήκαμε και τα λέμε αλλά τα λέμε  με αποδείξεις και στοιχεία και όχι σε συνεντεύξεις κονσέρβα και σε δημοσιογράφους κονσέρβα και σε κανάλια κονσέρβα) ΑΛΛΑ η δικιά μου ανοχή εξαντλήθηκε. Και αν νομίζετε ότι αν έναν πατέρα που έχασε τρία παιδιά τον ενδιαφέρει αν θα κάνετε εσείς έναν  καλύτερο ΟΣΕ μάλλον δεν  ήσαστε σωστός γονιός».

 

Από την πλευρά του ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 26χρονου Δημήτρη που σκοτώθηκε εκείνη την ημέρα, μίλησε στο KontraNews και ξέσπασε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας «δεν πληροφορήθηκε σήμερα τι έγινε; Δεν πληροφορήθηκε; Τριαντόπουλος, Ράπτη, Πλεύρης και Παπαδόπουλος, αυτό το φιντάνι από την Κοζάνη. Δεν τα πληροφορήθηκε αυτά; Δηλαδή πρέπει να πάμε στη Βουλή πάλι και να μπούμε σε διαδικασίες επιτροπών; Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον ανακριτή για το έγκλημα της κάλυψης».

 

Ακούγοντας και το δεύτερο απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού που κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας ο κ. Ασλανίδης υπογράμμισε «μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα. Εγώ του προτείνω και αυτού και του Τριαντόπουλου και όποιον άλλο θέλει, να έρθει με μας τους συγγενείς απέναντι, μόνο εμείς οι συγγενείς θα είμαστε. Ούτε δικηγόροι, ούτε τίποτα. Του κάνουμε ανοιχτή πρόταση να ‘ρθει να μας τα πει κατάμουτρα αυτά. Αν τολμάει να μας τα πει. Και να μην πηγαίνει στο συγκεκριμένο κανάλι που μυρίζει βόθρο και να τα λέει εκεί».