Υπάρχουν στελέχη στην κυβέρνηση που θεωρούν πως οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να προηγηθούν οποιασδήποτε άλλης μάχης προκειμένου να μην καταγραφεί ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα στο δυναμικό της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας μάλιστα τη ζημιά που είχε πάθει ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς το 2009 και το 2014 αντίστοιχα.
Όπως σημειώνει το newpost.gr, υποστηρίζουν πως τον Μάρτιο όλα τα θετικά μέτρα θα είναι «φρέσκα» και αποτυπωμένα στη συνείδηση του ψηφοφόρου που θα αξιολογήσει το γεγονός ότι οι συντάξεις δεν θα είναι μειωμένες, ενώ και στην «τσέπη» των νοικοκυριών θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα οφέλη, όπως αναδρομικά ειδικών μισθολογίων, επιδότηση ενοικίου, μειωμένες εισφορές ελεύθερων επαγγελματικών.
Το μομέντουμ για πολλά στελέχη είναι αυτό που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας στον τομέα της οικονομίας την οποία έτσι και αλλιώς θα φέρει στο προσκήνιο όλο το επόμενο διάστημα.
Στα τέλη Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν και οι δυο ψηφοφορίες για τη Συνταγματική αναθεώρηση οπότε και σε αυτό το πεδίο η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει μια ακόμα της δέσμευση αποσπώντας τη θετική ή αρνητική στάση της αντιπολίτευσης την οποία θα εκμεταλλευτεί αναλόγως…
Από το «κάδρο», σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν πρέπει να βγει και η συμφωνία των Πρεσπών, αφού αν πάνε όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό στη γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο να φέρει το ονοματολογικό για κύρωση στην ελληνική Βουλή. Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν μεσολαβήσει δυο μήνες, όπου οι αντιδράσεις στη βόρεια Ελλάδα θα έχουν καταλαγιάσει.