Ποια τυριά μπαίνουν στην κατάψυξη και ποια όχι...

Η κατάψυξη είναι το δεξί μας χέρι στη συντήρηση των τροφίμων και όπως σας έχουμε πει και στο παρελθόν, τα τυριά είναι από τις τροφές που γενικά τα πάνε καλά στην κατάψυξη. Βέβαια, καθώς δεν είναι όλα τα τυριά ίδια, υπάρχουν και κάποια που καλό θα ήταν να μένουν στη συντήρηση.

 

Στον Independent δημοσιεύτηκε πρόσφατα λίστα με ποια τυριά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και ποια όχι. Και επειδή είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, δεν μπορούσαμε να μην την αναδημοσιεύσουμε.

 

Τα τυριά που μπορούν να καταψυχθούν λοιπόν, είναι:

* το τσένταρ

* το γκούντα

* τα ημίσκληρα τυριά από αγελαδινό γάλα

* το έμενταλ

* η παρμεζάνα

* η φέτα

* η μοτσαρέλα

 

Από την άλλη, τα τυριά που δεν θα πρέπει να καταψύχονται είναι:

* το μπρι

* το καμαμπέρ

* το στίλτον

* το τυρί κρέμα

* οι χαμηλές σε λιπαρά εκδοχές των τυριών

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καταψυχθούν τα τυριά;

Ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε τα τυριά στην κατάψυξη είναι τριμμένα και κλεισμένα μέσα σε αεροστεγή σακουλάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τα τυλίξετε με μεμβράνη κουζίνας.

 

Ιδανικά, το τυρί δεν θα πρέπει να μένει στην κατάψυξη για περισσότερους από έξι μήνες, ενώ για να το αποψύξετε το αφήνετε στη συντήρηση του φούρνου.

 

Πηγή: olivemagazine.gr