Χάος στην Αττική από τη χθεσινή καταιγίδα - "Επέπλεαν" τα αυτοκίνητα! (εικόνες & video)

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε χθες (Κυριακή 29 Ιουλίου 2018), το μεσημέρι στο νομό Αττικής. Τα φαινόμενα ήταν κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπήρχε για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

 

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στο Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο. Επίσης προβλήματα αναφέρθηκαν στο Μαρούσι, την Κηφισιά και το Κεφαλάρι.

 

Λόγω της καταιγίδας κλειστοί παρέμειναν οι σταθμοί του μετρό στο Νομισματοκοπείο, λόγω διακοπών ρεύματος και στην Πανόρμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες.

 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από πολλές περιοχές του δήμου Αθηναίων, τα βόρεια προάστια, Χολαργό, από Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Νέα Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα. Λίγες κλήσεις έγιναν από την Ηλιούπολή, του Ζωγράφου και τη Γλυφάδα.  Συγκροτήθηκαν άμεσα 35 συνεργεία με 120 πυροσβέστες. Εξ αυτών, 16 κλήσεις αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε επέμβαση καθώς είχαν βγει έγκαιρα μόνοι τους.

 


Ο περίβολος του Νοσοκομείου "Σωτηρία"

 

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Η κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα και στους δρόμους ενώ εκτός λειτουργίας κατέστησαν πολλοί φωτεινοί σηματοδότες σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων:

 

1. Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη,

 

2. Στη Μεσογείων, από το ύψος του νοσοκομείου Σωτηρία μέχριρ τη Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,

 

3. Στην Καυτατζόγλου από την Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,

 

4. Στη Μιχαλακοπούλου από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων,

 

5. Στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι από την οδό Κονίτσης μέχρι την οδό Σώρου.

 

Η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία.

 

Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα αποκαταστάθηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη.

 

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία

Σε ανακοίνωσή της μέσω twitter, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε σε μήνυμά της:

 

«Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε:

 

- να διασχίζουμε χειμάρρους & ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους)

 

- τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές

 

- τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες».

 

Η εκδήλωση της κακοκαιρίας ήταν αναμενόμενη. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προβλέψει ότι για σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr