Από την 3η ως την 5η θέση ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα

Με διαφορά ενός πόντου (95-96) νίκησε εκτός έδρας, την Αρμάνι ο Παναθηναϊκός και μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση την 3ης, της 4ης ή της 5ης θέσης, με τη λήξη της regular season, οπότε και θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια των ομάδων για τα payoffs.

 

Για να τερματίσει 3ος:

Θα πρέπει πρώτα ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα από την Ζάλγκιρις και δύο ώρες αργότερα η Μπάμπεργκ να κερδίσει τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη. Έτσι θα υπάρχει ισοβαθμία «αιωνίων» στο 19-11 και ισοβαθμία Ρεάλ-Ζάλγκιρις στο 18-12. Σε αυτήν την περίπτωση ο Παναθηναϊκός με τους Λιθουανούς και ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ.

 

Για να τερματίσει 4ος:

α) Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα από την Ζάλγκιρις και η Ρεάλ να νικήσει τη Μπάμπεργκ. Έτσι θα σχηματιστεί τριπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ρεάλ στο 19-11 όπου οι «πράσινοι» είναι 4οι και θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τους Μαδριλένους.

β) Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να επικρατήσει της Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ και οι Γερμανοί της Μπάμπεργκ να «αποδράσουν» με τη νίκη από τη Μαδρίτη. Τότε ο Ολυμπιακός θα έχει 20-10 ρεκόρ και θα είναι 3ος, ο Παναθηναϊκός 4ος με 19-11 και η Ρεάλ 4η με 18-12.

 

Για να τερματίσει 5ος:

Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να νικήσει την Ζάλγκιρις και η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπάμπεργκ εντός έδρας. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα έχει ρεκόρ 20-10, ενώ η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός θα ισοβαθμίσουν στο 19-11. όμως η ισπανική ομάδα «έχει» την ισοβαθμία με τους «πράσινους» και συνάμα το πλεονέκτημα της έδρας στη μεταξύ τους κόντρα στα playoffs.

Πηγή: gazzetta.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ