Λουτράκι - Ξένιος Ζευς: Σαφές, ρητό και κατηγορηματικό όχι στην ένταξη της ΔΕΥΑΛ στην ΕΥΔΑΠ

Ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου «Ξένιος Ζευς» εκφράζει τη σαφή, ρητή και  κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση της Κυβέρνησης για την υπαγωγή του  νερού της περιοχής μας στην ΕΥΔΑΠ. Τα σχέδια αυτά, καταστρατηγούν το δικαίωμα  του Δήμου μας για αποκλειστική εκμετάλλευση του φυσικού μεταλλικού νερού  Λουτρακίου που έχει θεσπιστεί με το Νομοθετικό Διάταγμα 262/1947. Παράλληλα, θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της κοινωνίας του Λουτρακίου και υποβαθμίζουν  την αυτονομία της περιοχής. Το νερό του Λουτρακίου δεν είναι απλώς ένας φυσικό πόρος, αλλά θεμέλιος λίθος της πολιτιστικής και οικονομικής μας κληρονομιάς.  

 

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, εξαρτάται απόλυτα από την  ποιότητα του νερού, όχι μόνο για την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και για  τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου. Ο Σύλλογός μας δεν θα δεχθεί να  μετατραπεί το νερό σε ένα αγαθό που θα διαχειρίζεται από έναν κεντρικό φορέα,  αποτρέποντας την τοπική μας ανεξαρτησία και τη δυνατότητα άμεσης λήψης  αποφάσεων.  

 

Το νερό του Λουτρακίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική ταυτότητα και  την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Η επιθυμία της Κυβέρνησης για ένταξή του  στην ΕΥΔΑΠ, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμολογίων και  σε απώλεια της δυνατότητας των συνεχών και αδιάλειπτων ποιοτικών ελέγχων που  πραγματοποιούνται.  

 

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του  Λουτρακίου, να αντιδράσουν δυναμικά και να προστατεύσουν το Συνταγματικό  δικαίωμά μας στην αποκλειστική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου. Ο αγώνας για  την προστασία του νερού Λουτρακίου είναι αγώνας για την ίδια μας την ταυτότητα  και το μέλλον της περιοχής μας.  

 

Στηρίζουμε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΛ  Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ