Φάμελλος: Είναι νωρίς ακόμα. Αρβανίτης: Ο ρόλος του πρώην προέδρου στο κόμμα ήταν ανεπαρκής

Ο Σωκράτης Φάμελλος κράτησε επιφυλακτική στάση σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως «είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο» σε συνέντευξή του στο Attica TV. Ωστόσο, ως βουλευτής και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό την ηγεσία του Κασσελάκη, έδωσε την αίσθηση ότι ενδέχεται να προετοιμάζει το έδαφος για μια μελλοντική υποψηφιότητα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

 

«Παραμένω στη συζήτηση για μια πολιτική πρόταση για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Πρέπει να υπάρχει πολιτική πρόταση, όχι μόνο νέος πρόεδρος» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να προστατευθεί το κοινό μας σπίτι. Εγώ έλεγα την άποψή μου μέσα στα όργανα του κόμματος» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος διαχωρίζοντας τη θέση του από την τακτική άλλων στελεχών να κάνουν διαρροές του τι λεγόταν στα όργανα του κόμματος.

 

Σχολιάζοντας την περίοδο Κασσελάκη ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η πολιτική του Στέφανου Κασσελάκη και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε απομάκρυναν τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτό τον δρόμο του, από αυτό που είναι. «Οι πρωτοβουλίες Κασσελάκη έκαναν κακό στο κόμμα. Θέλω να αλλάξουμε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

 

Για το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος εμφανίστηκε ενωτικός σημειώνοντας ότι «είμαστε και θα είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει ως κόμμα και να είναι δυνατός», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνομιλιών με άλλες δυνάμεις και φορείς της αριστεράς.

Για τη διαγραφή Σαλμά από τη ΝΔ και τις καταγγελίες για τους διαγωνισμούς του υπουργείου Πολιτισμού ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι δεν εκπλήσσεται από τις κινήσεις της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι «οι εισαγγελικές αρχές πρέπει να επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα όταν υπάρχουν στοιχεία για αδιαφάνεια και σκάνδαλα».

 

Για τα εθνικά θέματα είπε ότι είναι ανήσυχα τα νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εμφανίστηκε θετικός να μπει σε διάλογο το κυπριακό κατά τις συνομιλίες Μητσοτάκη-Ερντογάν. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που υπάρχει αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας και είναι ιδιαίτερα προβληματικό και το περιστατικό στην Κάσο και έχουμε ζητήσει διευκρινίσεις, γιατί από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει κίνηση για αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

 

Αρβανίτης: Ο ρόλος του πρώην προέδρου στο κόμμα ήταν ανεπαρκής

 

 

 Αρβανίτης: Ο ρόλος του πρώην προέδρου στο κόμμα ήταν ανεπαρκής

 

«Με φθαρμένα υλικά καινούρια δεν φτιάχνεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το πρώτο μέχρι το τέταρτο συνέδριό του, έχει σαφή ιδεολογική κατεύθυνση για το τι ακριβώς είναι», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Αρβανίτης. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη σημείωσε ότι ο ρόλος του πρώην προέδρου στο κόμμα ήταν «ανεπαρκής».

 

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «ο κύριος Κασσελάκης φάνηκε ανεπαρκής, στην πολύ μεγάλη τιμή που του έγινε από τα μέλη του κόμματος και από τα στελέχη, με στήριξη κιόλας. Και εδώ μπορώ να πω ότι ήταν ανεπαρκής και στην ευκαιρία που είχε, γιατί όλοι στηρίξαμε, ουσιαστικά το κόμμα, αφού πρόεδρος του κόμματος ήταν ο κύριος Κασσελάκης… έτσι πάει. Τη δομή κοιτάς. Μόνος του ουσιαστικά έθεσε θέμα μομφής…».

 

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις των πρώην στελεχών προς τη Νέα Αριστερά θεώρησε ότι ήταν «έγκλημα».

 

«Ήταν έγκλημα η αποχώρηση των στελεχών που πήγαν στη Νέα Αριστερά. Ήταν λάθος γιατί δεν ποιος έχει το ηθικό πλεονέκτημα στην προκειμένη περίπτωση. Και εγώ δεν ψήφισα το κύριο Κασσελάκη… Και άλλοι… Οφείλουμε να υποστηρίξουμε το σπίτι μας», πρόσθεσε.

 

Παράλληλα πρόσθεσε πως «μέρος του προβλήματος είναι η κυρία Αχτσιόγλου, όπως μέρος του προβλήματος είναι και ο κύριος Τσίπρας, διότι ο κύριος Τσίπρας δεν έπρεπε κατά τη γνώμη μου να παραιτηθεί. Δεν υπήρχε λόγος να παραιτηθεί. Υπήρχε μία ήττα, ναι, πέσαμε από το 22% των ευρωεκλογών. Ο Τσίπρας έκανε ένα κόμμα του 7%. Ο πρόεδρος δεν έπρεπε να φύγει τότε».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανεκκίνηση. Πριν από 10 μέρες είχα πει ότι χρειάζεται και μια επιτροπή σωτηρίας, όπου δεν θα είναι στα όργανα, δεν θα είναι για να διεκδικήσουν κάτι» συμπλήρωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

 

Σχετικά με τις ενστάσεις που έχει με τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε πως «πάμε σε εκλογές, μπαίνει το θέμα προσωπικού Πόθεν Έσχες. Λάθος. Τελειώνουν οι εκλογές, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, προσπαθούμε να πείσουμε ότι είναι καλό. Μα δεν είναι καλό. Πώς ήταν καλό, με 14,9% δεν είναι καλό. Λέει “μα είχαμε 9% από τις δημοσκοπήσεις”. Μα δεν κοιτάς τις δημοσκοπήσεις, κοιτάς το πραγματικό αποτέλεσμα. Τέλος πάντων, βγάλαμε τέσσερις ευρωβουλευτές, πολύ σημαντικό. Αλλάζει η ατζέντα με τα μαύρα τα ταμεία του κόμματος. Ούτε ο αντίπαλος δεν το έχει πει. Γίνεται η ιστορία ανατροπής ή αλλαγής του κυρίου Φάμελλου πριν τη ΔΕΘ, ξανά αλλαγή ατζέντας. Ο γάμος, τα προσωπικά. Δεν πάει άλλο», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ