Προκαλεί η Ασημακοπούλου: Απλή «διοικητική παρατυπία» το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα

Η πρώην ευρωβουλευτής επικαλείται κενό νόμου για να δικαιολογήσει την παραβίαση προσωπικών δεδομένων

 

Να υποβαθμίσει το σκάνδαλο υποκλοπής προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων του εξωτερικού στο οποίο εμπλέκεται επιχείρησε η πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως πλήρωσε “υπέρμετρο τίμημα”.

 

“Κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτή η υπόθεση, όλα θα βγουν”, ανέφερε η πρώην ευρωβουλευτής, ενώ ερωτηθείσα αν έσφαλε στην υπόθεση αυτή, απάντησε: “Αυτή είναι μια σύνθετη ερώτηση. Πάντως, δεν είμαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πολιτικός… Και θέλω να διευκρινίσω, επειδή έχουν ακουστεί σημεία και τέρατα, ότι πάντα μιλάμε για μία διοικητική παρατυπία, βάσει του κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο οποίος κανονισμός είναι ένα νομοθέτημα το οποίο απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι εμπορικά εκμεταλλεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα. Δηλαδή το πλαίσιο για την πολιτική επικοινωνία δεν υφίσταται στην Ελλάδα με εφαρμοστικό νόμο, όπως θα μπορούσε να υπάρχει”.

 

Δηλαδή, ουσιαστικά η κ. Ασημακοπούλου επικαλείται κενό νόμου για να δικαιολογήσει την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αφού αυτή δεν είχε ως σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, αλλά απλώς… την πολιτική τους εκμετάλλευση!

 

Κρίμα που η πολιτική έχει χάσει ένα τέτοιο μυαλό – και πιθανόν να το στερηθεί για αρκετό καιρό, αφού η ίδια δήλωσε στην ίδια τηλεοπτική εμφάνιση πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά της η επιστροφή στην πολιτική…

 

 

Μπακογιάννη: «Υπάρχει υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ που ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι αν εκλεγεί»

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είπε συγκεκριμένα σε ποιον ή ποια αναφέρεται αλλά σίγουρα το σχόλιο της έχει δύο ερμηνείες

 

Μπακογιάννη ΠΑΣΟΚ

 

H Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε στον ΣΚΑΪ και μίλησε για διάφορα ζητήματα, ενώ έκανε ένα σχόλιο και για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και για το αν υπάρχει κάποιος – α υποψήφιος – α που «θα βόλευε» τη Νέα Δημοκρατία αν εκλεγεί.

 

Η βουλευτής της ΝΔ όπως αναμενόταν απάντησε ότι δεν έχει προτίμηση, στη συνέχεια όμως «πέταξε μια σπόντα», λέγοντας πως:

 

«Ξέρω, όμως, έναν υποψήφιο που ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι εάν εκλεγεί».

 

Σίγουρα αυτό το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους καθώς από τη μία η «χαρά» του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να οφείλεται στο ότι αυτός που θα εκλεγεί δεν θα είναι τόσο δυνατός αντίπαλος ή από την άλλη θα υπάρχει ένας πολύ καλός συνομιλητής της κυβέρνησης την επόμενη μέρα.

 

Ενώ ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι η πρώην υπουργός δεν το είπε τυχαία καθώς ήξερε ότι κάτι τέτοιο θα σχολιαστεί.

 

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει και η ΝΔ έχει συγκυβερνήσει μαζί του αναφέροντας ότι μετά βεβαιότητας είναι ένα κόμμα με το οποίο η ΝΔ μπορεί να διαλεχθεί.

 

Αν και χαρακτήρισε τα τελευταία δείγματα του ΠΑΣΟΚ αρνητικά όσον αφορά την αντιπολιτευτική του πολιτική απέναντι στην κυβέρνηση, αποκαλώντας τη «συγκυριακό φαινόμενο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ