Κασσελάκης από Χανιά: Η μοίρα των Ελλήνων δεν είναι δεδομένη - Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανοιχτή πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε στα Χανιά κλείνοντας την πρώτη ημέρα περιοδείας του στην Κρήτη.

 

Ανοιχτή πολιτική ομιλία πραγματοποίησε στην οδό Μουσούρων, στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κλείνοντας την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.

 

“Είναι τεράστια χαρά να είμαι στον τόπο καταγωγής μου στα Χανιά” είπε ο κ. Κασσελάκης στην αρχή της ομιλίας του, εξηγώντας ότι ανήκει σε μια οικογένεια που μεγάλωσε πολύ φτωχικά στο χωριό Σκινές. Όπως είπε, ήταν μια οικογένεια που πάντα ανήκε στον δημοκρατικό χώρο και πότε δεν είχε καμία σχέση με τη δεξιά

 

.Ο Στέφανος Κασσελάκης

 

Στην τοποθέτησή του για την οικονομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί μηδενικός ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του φόρου στα καύσιμα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα και στην προτεινόμενη κλίμακα που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις προτάσεις του κόμματος για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

 

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την αστυνομία, με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή και οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και ειδικά σε ζητήματα όπως η έμφυλη βία και το μπουλινγκ. “Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη για μένα δεν είναι προς διαπραγμάτευση” τόνισε.

 

Μιλώντας για τη δικαιοσύνη, τόνισε ότι έχει πάψει να είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών, ενώ προανήγγειλε τομές που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις ομοφοβικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα στην κοινωνία λέγοντας πως και στην Κρήτη υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ομοφοβικά τον πρώτο ανοιχτό ομόφυλο γάμο. “Για τα γονίδιά μου δε θα απολογηθώ ποτέ και δεν πρόκειται να απολογηθεί ποτέ η Κρήτη που έχει πολεμήσει τον φασισμό. Δε θα αφήσουμε τον φασισμό να γίνει καρκίνωμα” τόνισε. ”Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα των Ελλήνων” κατέληξε.

 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ορισμένοι από τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις προκριματικές διαδικασίες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών και υπήρξε διάλογος για αρκετή ώρα.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης στα Χανιά

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης στα Χανιά

 

Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε Κρήτη, Αθήνα, Νέα Υόρκη και Αιγαίο ο Κασσελάκης τον Απρίλιο

 

Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε Κρήτη, Αθήνα, Νέα Υόρκη και Αιγαίο ο Κασσελάκης τον Απρίλιο

 

Φουλάρουν οι προεκλογικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών. Οι 208 υποψήφιοι για τις προκριματικές έχουν ήδη ανακοινωθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες του, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι πολύ πυκνό τους επόμενους δύο μήνες.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην Κρήτη μέχρι και τη Δευτέρα. Σήμερα θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του Ρεθύμνου και θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά της πόλης. Όλες οι ομιλίες του Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη -και ίσως σε όλη την προεκλογική περίοδο- θα έχουν τη μορφή των ερωτωαπαντήσεων, όπως χθες το βράδυ στα Χανιά.

 

«Ντρέτα λόγια, αυτό να περιμένει ο κόσμος. Δεν είμαστε πιασμένοι από πουθενά, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, ό,τι ερωτήσεις κάνει ο κόσμος θα τις απαντήσω. Κι αν κάτι δεν το ξέρω, θα πω “δεν ξέρω”. Γιατί όταν διεκδικείς να διοικήσεις τον κόσμο, δεν μπορείς να παίζεις “κορώνα – γράμματα” παριστάνοντας τον ξερόλα, πρέπει να το κάνεις με ταπεινοφροσύνη» είπε χαρακτηριστικά στο Zarpa Radio.

 

Φορτωμένο πρόγραμμα

 

Την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη.

 

Στις 12 Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

 

Από τις 13 έως τις 16 Απριλίου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομογένειας. Πιθανόν να βρεθεί και μία μέρα στην Ουάσιγκτον. Στη Νέα Υόρκη θα παρακολουθήσει στις 14 Απριλίου την παρέλαση της Ομογένειας. Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν οι προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει διαδικτυακά.

 

Στις 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

 

Το διήμερο 19-20 Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης ενδέχεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

 

Από τις 21 έως τις 28 Απριλίου ξεκινά η …ναυτική εβδομάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον ναύαρχο Αποστολάκη, θα κάνει με σκάφος τον γύρο του Αιγαίου. Ξεκινώντας από το Καστελόριζο, θα γυρίσει τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Στις 24 του μήνα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Υγεία στην Κω.

 

Όπως είναι κατανοητό το πρόγραμμα συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται μέχρι τις ευρωκάλπες. Παραδείγματος χάρη, μέσα στον Μάιο θα προγραμματιστεί εκδήλωση για τους συνταξιούχους, ενώ αναμένονται και άλλες δράσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα…

 

Χρήστος Κυμπιζής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ