Εισαγγελική έρευνα για τον ασθενή στις καρέκλες διαδρόμου στο Θεαγένειο

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης.

 

Εισαγγελική έρευνα ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, μετά τη φωτογραφία νεαρού ασθενούς στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, που έκανε τον γύρο των ΜΜΕ. Ο ασθενής για να συνέλθει από μέθη, μετά από ενδοσκόπηση, χρειάστηκε να ξαπλώσει στα πλαστικά καθίσματα του διαδρόμου,

 

Η έρευνα, κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στρέφεται εναντίον του/των υπεύθυνου/υπεύθυνων του νοσοκομείου που δεν μετέφεραν τον ασθενή σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας για ανάνηψη.

 

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική φωτογραφία είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές.

 

Tο… «Καλάθι της Σαρακοστής» ανακοινώνει σήμερα ο Σκρέκας 

 

Συνεχίζεται η επικοινωνιακή διαχείριση της ακρίβειας από την κυβέρνηση καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, παρά τον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα που διαμορφώνεται στο 5,8 και τον μήνα Φεβρουάριο, συνεχίζει τη λήψη ημίμετρων ανακοινώνοντας το «καλάθι της Σαρακοστής». 

 

 

Το «Καλάθι της Σαρακοστής» θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega, το Καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

 

Επίσης ο Κ. Σκρέκας, δήλωσε ότι εκτός από τις παρεμβάσεις με τα «καλάθια» συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους, ενώ είδε μείωση τιμών σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.

 

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το μήνα Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα διατηρήθηκε για ακόμη ένα μήνα σε υψηλά επίπεδα, στο 5,8%.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι καταναλωτές είδαν μειώσεις σε:

πάνες: 18,1%
σαμπουάν & αφρόλουτρα: 17%
απορρυπαντικά ρούχων: 15,6%
βρεφικό γάλα: 15%
σαπούνια: 12,7%

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ