Σε μια εποχή που οι τάσεις των social media έχουν βαλθεί να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας, υπάρχουν κάποια αξιοθέατα στον κόσμο που απαγορεύουν τις selfies.
Έτσι, λοιπόν, η «ανάγκη» σας για μια ταξιδιωτική εμπειρία γεμάτη φωτογραφίες σας με φόντο την Καπέλα Σιξτίνα θα πρέπει να περιοριστούν. Για να αποφύγετε πρόστιμα και παρατηρήσεις, συγκεντρώσαμε τα τέσσερα αυτά σημεία ανά τον κόσμο, στα οποία απαγορεύονται οι φωτογραφίες.
Μουσείο Van Gogh, Amsterdam
Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ δεν είναι τόσο friendly με τα social media και τη φωτογραφία, όσο κάποιος θα περίμενε. Διότι, όταν το μουσείο κατήργησε τον κανόνα αυτόν για έναν χρόνο μεταξύ 2013 και 2014, δημιουργήθηκε ένταση στους επισκέπτες που ήθελαν να απολαύσουν τα έργα και εκείνους που ήθελαν να τα φωτογραφίσουν.
Ταυροδρομίες, Pamplona
Οι αρχές στην Παμπλόνα, την πόλη που φιλοξενεί το ετήσιο τρέξιμο των ταύρων, επέβαλε έναν νόμο που απαγορεύει τις selfies, καθώς το θεωρεί αρκετά επικίνδυνο «hobby». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το Καλοκαίρι, ένας Βρετανός χρειάστηκε να πληρώσει ένα πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ για τη λήψη μιας δικής του φωτογραφίας, την ώρα που συμμετείχε στον αγώνα.
Μέκκα, Σαουδική Αραβία
Το ταξίδι στην ιερή πόλη της Μέκκας είναι μια από τις πιο σημαντικές εμπειρίες για τους πιστούς στο Ισλάμ. Ένταση όμως, παρατηρήθηκε μεταξύ των νέων μουσουλμάνων και λάτρεων των social media που ήθελαν να καταγράψουν και να μοιραστούν το προσκύνημά τους, αλλά και των κληρικών και λόγιων που ισχυρίζονται πως τέτοιες φωτογραφίες είναι ενάντια στην ισλαμική σεμνότητα.
Capella Sistina, Βατικανό
Μπορεί αυτό το αξιοθέατο να μην περιμένατε να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, όμως, η Καπέλα Σιξτίνα μοιάζει να έχει απαγορεύσει τις φωτογραφίες στον χώρο από το 1980, όταν το Βατικανό πήρε τρία εκατομμύρια δολάρια για την απαραίτητη ανακαίνιση. Αυτό βέβαια, συμπεριλαμβάνει και τη διάσημη οροφή του Michelangelo. Ο κανόνας αυτός έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον συνωστισμό των επισκεπτών και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να κινούνται πιο γρήγορα.
Video: Ετήσιο «τσεκάπ» στον Ναό της τέχνης: Το CNNi στην Καπέλα Σιστίνα
Πηγή: cnn.gr