Ζόρντι Φερνάντεθ: "Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, μας πίεσε και δεν έπρεπε να χαλαρώσουμε"

Περισσότερη συνέπεια θέλει να δει ο Ζόρντι Φερνάντεθ από τους παίκτες του Καναδά στη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Ο Καναδάς λύγισε δύσκολα την Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου (27/7) στην πρεμιέρα του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, με τον Ζόρντι Φερνάντεθ να εξηγεί πως η ομάδα του ζορίστηκε επειδή η ομάδα του χαλάρωσε. Ο Ισπανός head coach των Μπρούκλιν Νετς δεν είπε πολλά για την Εθνική και κράτησε χαμηλούς τόνους εν όψει του αγώνα με την Αυστραλία.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζόρντι Φερνάντεθ:

 

"Ήταν μία καλή νίκη. Παίξαμε σκληρά, αλλά είναι προφανές ότι σε κάποιες στιγμές μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο και πρώτος εγώ. Έπρεπε να βοηθήσω περισσότερο τους αθλητές μου, να τους οργανώσω καλύτερα και να τους βοηθήσω για τα συστήματα που έπρεπε να τρέξουν στην επίθεση. Μου άρεσε η προσπάθεια και το ανταγωνιστικό πνεύμα. Έχουμε τους καλύτερους παίκτες στο τουρνουά, όμως πρέπει να βελτιωθούμε.

 

Οι παίκτες μου έρχονται κάθε μέρα έτοιμοι για δουλειά. Προσπαθώ να τους βοηθήσω, να τους οργανώσω σωστά και απόψε ήταν μία καλή πρώτη βραδιά για εμάς. Βρισκόμαστε σε ένα σκληρό τουρνουά και σε δύο ημέρες θα αντιμετωπίσουμε την Αυστραλία που έχει ένα από τα καλύτερα προγράμματα στον κόσμο. Χρειαζόμαστε περισσότερη συνέπεια, είχαμε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα και μετά χαλαρώσαμε. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, μας πίεσε και πάλεψε μαζί μας, έβαλε μεγάλα σουτ. Απλώς εμείς φρενάραμε και δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Είμαστε ομάδα με δυναμισμό και πρέπει να συνεχίζουμε να τρέχουμε".

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ