Φαίνεται πώς ο Άδωνις Γεωργιάδης έπεισε τον Μητσοτάκη ώστε να παραμείνει στο Υπουργείο Υγείας.
Το περασμένο Σάββατο οι δύο τους είχαν συνάντηση στο Μαξίμου, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να στέλνει στον πρωθυπουργό το μήνυμα: «Ή στο Υπουργείο Υγείας ή πουθενά».
Ο Άδωνις, ωστόσο, πρόσθεσε στο μήνυμα του και μπόλικες δόσεις κομματικού πατριωτισμού ώστε να καλοπιάσει τον Μητσοτάκη. Είπε πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, τον στείλει σπίτι του.
«Να εκτιμηθεί ότι βάζει πλάτη»
Η αλήθεια είναι ότι οι ένοικοι του Μαξίμου διαμήνυσαν στον Μητσοτάκη ότι σε περίπτωση που εξοβελιστεί ο Γεωργιάδης, θα σταλεί λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος από τη στιγμή που ο Υπουργός Υγείας βάζει μονίμως πλάτη στα δύσκολα, βγαίνοντας στα κανάλια.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, μετά τα πρώτα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, στις 26 Ιανουαρίου, είχε εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του – ώστε αυτοί να το γνωστοποιήσουν στους ενδιαφερόμενους – πως θα λάβει υπόψιν του όσους βγαίνουν στα κανάλια για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση αλλά και όσους κρύβονται. Στη δεύτερη κατηγορία συγκαταλέγεται ο Χρήστος Σταϊκούρας, που από ότι φαίνεται θα μείνει με τις βουλευτικές του αρμοδιότητες.
Το σενάριο για Σκέρτσο
Στο τραπέζι του Μαξίμου, πάντως, είχε πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στην οδό Αριστοτέλους ο Άκης Σκέρτσος.
Κάποιοι θύμισαν στον Μητσοτάκη, ωστόσο, ότι ο υπουργός Επικρατείας είχε δηλώσει, στην καρδιά της πανδημίας, πως «το ΕΣΥ δεν είναι πολυτέλεια». Οπότε, η σκέψη αυτή αποσύρθηκε…
Γαλάζια συγχαρητήρια στον Ανδρουλάκη
«Πυρ και μανία» έγιναν στο Μαξίμου όταν έγινε γνωστό πως κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. επαίνεσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη – σε τυχαία συνάντηση στον κοινοβουλευτικό διάδρομο – για την ομιλία του, την περασμένη Τετάρτη, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.
Πρόκειται, δηλαδή, για την ομιλία που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «οι πράξεις της κυβέρνησης αποτελούν μνημείο εγκληματικής ανικανότητας για την τραγωδία των Τεμπών»!
Οι χειροκροτητές του Σαμαρά
Υπήρξαν, ωστόσο, και άλλοι βουλευτές που τέντωσαν τα νεύρα του Μητσοτάκη και των συμβούλων του. Πρόκειται για τους Χρυσομάλλη, Κατσανιώτη, Καρασμάνη, Αθανασίου και Στυλιανίδη που χειροκρότησαν τον Σαμαρά.
Ο τελευταίος είναι προνομιακός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Πάντως, το όνομα του ακούστηκε για το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση μετακίνησης του Πιερρακάκη.
Γκρίνμπεργκ: «Κατεβάστε τους τόνους»
Η Ν.Δ. νιώθει τον κλοιό να στενεύει και ποιον έφεραν, άρον – άρον για μία αποτίμηση της κατάστασης; Τον φίλο από τα παλιά – καλοπληρωμένο βέβαια από την υπερχρεωμένη Ν.Δ. – Σταν Γκρίνμπεργκ, που μελέτησε όλα τα δημοσκοπικά στοιχεία που πιστοποιούν την υποχώρηση της παράταξης.
Αυτός φέρεται να συνέστησε στον Μητσοτάκη και στα άλλα στελέχη να έχουν χαμηλούς τόνους στο ζήτημα των Τεμπών. Αν εκλείψουν οι αλαζονείες και οι επιθετικές διατυπώσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο, θεωρεί ο Αμερικανός γκουρού της επικοινωνίας, τότε τα ποσοστά της Ν.Δ. θα «τσιμπήσουν».
Πολύ αργά, βέβαια για τέτοια αυτονόητα μαθήματα πολιτικής και επικοινωνιακής συμπεριφοράς. Ειδικά, όταν αυτά παραδίδονται στο φόντο μίας θηριώδους απόπειρας συγκάλυψης.
Παιχνίδια με τις λέξεις
«Δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής ή επανένωσης», ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς, σε ερώτηση (Παραπολιτικά) για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό που υπάρχει -και είναι και απόφαση του συνεδρίου μας- είναι η πρόταση περί Λαϊκού Μετώπου. Αν αυτή η πρόταση ίσχυε μία φορά τον Ιούνιο, τώρα ισχύει δέκα φορές. Πρέπει να υπάρχει μια προσπάθεια για συνεννόηση, αλλά σε ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο».
Πηγές της Κουμουνδούρου, σε επικοινωνία με το TVXS, σημείωναν πως «το ίδιο πράγμα λέμε με τον Χαρίτση» θεωρώντας πως «όλοι παίζουμε με την ορολογία ώστε να μην προκαλέσουμε όσους διαφωνούν με την προοπτική επαναπροσέγγισης».
Θέλουν την Καρυστιανού πρωθυπουργό
Η εμπλοκή της Μαρίας Καρυστιανού σε πολιτικά σενάρια, εκ μέρους μάλιστα στελεχών που ανήκουν στην Αριστερά, προκαλεί δυσανεξία στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε «εγώ την «Μαρία των Τεμπών», ναι μου αρέσει να την λέω «Μαρία των Τεμπών», θα την ψήφιζα για πρωθυπουργό της χώρας».
Η Έλενα Ακρίτα δε, έσπευσε να ενημερώσει το κοινό της στο Facebook ότι συνυπογράφει με τα δύο της χέρια, την δήλωση Κοτζιά.
«Τέτοια άτομα χρειαζόμαστε για να πάει ο τόπος μπροστά» έγραψε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας.
Από την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι τέτοιες δηλώσεις δίνουν πάτημα στη Ν.Δ. ώστε να υποστηρίζει ότι «εργαλειοποιούμε» την τραγωδία και την εμβληματική μητέρα της Μάρθης.
Οι πιο δηκτικοί, μάλιστα, έλεγαν στο TVXS ότι αυτές οι τοποθετήσεις «δείχνουν απελπισία λόγω της αδυναμίας μας να κεφαλαιοποιήσουμε την κυβερνητική φθορά».
«Ψήνεται» η προσθήκη Πανούση στο Κίνημα της Δημοκρατίας
Οι προσχωρήσεις στο Κίνημα Δημοκρατίας έχουν σταματήσει, ίσως λόγω των χαμηλών δημοσκοπικών πτήσεων. Δεν αποκλείεται, εντούτοις, μία ενσωμάτωση – έκπληξη, αυτού του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Πανούση.
Ο καθηγητής πανεπιστημίου στον κλάδο της εγκληματολογίας συμμετείχε, χθες, σε εκδήλωση με θέμα «Αστυνομία για τον πολίτη» που διοργάνωσε το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη. Τους κ.κ. Κασσελάκη και Πανούση, πάντως, τους συνδέει η αρνητική άποψη για τον «βαθύ ΣΥΡΙΖΑ».
Βελόπουλος: «Τα έχω καλά με Τραμπ και Πούτιν»
Τα…φιλοτραμπικά του αισθήματα, εκδήλωσε (και) χθες ο Βελόπουλος. «Το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, που τα πάει καλά με τους Ρεπουμπλικάνους, είμαστε εμείς», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ευελπιστώντας, ίσως, να τον συμπεριλάβει ο Μάσκ στην οικοδόμηση του παγκόσμιου υπερδεξιού δικτύου.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, θέλησε να μην δημιουργήσει παράπονα λέγοντας ότι τα έχει καλά και με τον…Πούτιν.