Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Ιερείς ξέπλυναν 3 εκατομμύρια ευρώ με επενδύσεις… σε νυχτερινά κέντρα οι μεν - Απατεώνες και οι δε...

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «κύκλωμα» φαίνεται να εμπλέκονται 2 υψηλόβαθμοι ιερείς και 5 επιχειρηματίες

 

Σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντόπισε η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία φαίνονται να εμπλέκονται δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα και πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από έρευνα η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, με επικεφαλής τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, διαπίστωσε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά, που αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ, έφυγαν από τα τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας και επενδύθηκαν σε νυχτερινά κέντρα.

 

5ba2004a1dc5247c0a8b456a

 

Η Αρχή εντόπισε πως αυτά τα ποσά έφευγαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε λογαριασμούς συγκεκριμένων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων με αποτέλεσμα να φαίνονται ως επενδύσεις σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων μεταξύ αυτών της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με την τελευταία ύποπτη διαδρομή να εντοπίζεται πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ.

 

Έτσι με εντολή του κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες των μεγάλων χρηματικών ποσών και διαβιβάστηκε το πόρισμα στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διεξάγει έρευνα για το κακούργημα της υπεξαίρεσης για τους δύο ιερείς και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για τους ιδιώτες – επιχειρηματίες.

 

Πρώην βουλευτής και επιχειρηματίας ζάχαρης εγκέφαλοι στο κύκλωμα απάτης με την μέθοδο «καρουζέλ»

 

Ένας πρώην πολιτικός, ένας επιχειρηματίας και ένας εν ενεργεία αστυνομικός φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης με εικονικές συναλλαγές προκειμένου να γλιτώνουν τον ΦΠΑ

 

thessaloniki kseplyma prwhn

 

Απάτη με εικονικές συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ, μέσω εταιρειών φαντασμάτων που ήταν σε Ελλάδα και εξωτερικό πετυχαίνοντας είτε την μη καταβολή ΦΠΑ είτε την παράνομη είσπραξή του φαίνεται να πραγματοποιούσε γνωστός επιχειρηματίας της Βορείου Ελλάδας, ο οποίος το όνομά του στο παρελθόν είχε εμπλακεί και σε ποινική υπόθεση.

 

Το πολυσέλιδο πόρισμα που αριθμεί πάνω από 350 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη.

 

Οι εμπλεκόμενοι και η δράση τους

 

Εμπλεκόμενοι σε αυτή είναι επιχειρηματίας και κορυφαίο στέλεχος τράπεζας, το οποίο έχει παρελθόν και στην κεντρική πολιτική σκηνή (σ.σ  πρώην βουλευτής με το Ποτάμι) κι ένας εν ενεργεία Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

Με βάση το πόρισμα, ο επιχειρηματίας είχε πάρει δάνεια από την τράπεζα που διοικούσε ο άλλος εμπλεκόμενος, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

 

Σε αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να βοήθησε τον τραπεζίτη να νομιμοποιήσει παράνομα κεφάλαια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στο «πόθεν έσχες» του.

 

Την ίδια ώρα, στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένας εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος παρείχε βοήθεια στον επιχειρηματία, βεβαιώνοντας σε πολλές περιπτώσεις το γνήσιο της υπογραφής του, διευκολύνοντας συναλλαγές ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ