Πώς τα παγάκια μπορούν να μας δηλητηριάσουν

Μπορεί 30 bartenders να ρωτήθηκαν από το Bussiness Insider για τα «άπλυτα» των επιχειρήσεων, ωστόσο ένας μόνο εξ αυτών κατάφερε να μάς σοκάρει πραγματικά. Ο λόγος;

 

Αποκάλυψε πως κανένα σχεδόν εστιατόριο ή μπαρ δεν καθαρίζει τις μηχανές πάγου όσο συχνά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος βρωμιάς, μούχλας και μικροβίων.

 

Χωρίς να θέλουμε να σε αγχώσουμε, σκέψου ότι αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και βαριές κυρώσεις για όσους δεν πειθαρχούν… Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100.000 δολάρια υπό κανονικές συνθήκες ή και 250.000 δολάρια για άτομα και 500.000 για επιχειρήσεις σε σοβαρές δηλητηριάσεις που μπορεί να επιφέρουν ακόμα και θάνατο.

 

 

Η τροφική δηλητηρίαση από τα βρώμικα αυτά μηχανήματα δεν είναι κάτι σπάνιο. Για παράδειγμα, πριν 9 χρόνια, μολυσμένος πάγος προκάλεσε την ασθένεια δύο νεόνυμφων και περίπου 70 καλεσμένων τους στο γαμήλιο πάρτι τους.

 

Το 2011, σε μελέτη που έγινε στο Λας Βέγκας, διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των μηχανών πάγου ήταν εστίες αναπαραγωγής βακτηρίων.

 

Κι αν δεν έχεις “φρικάρει” ακόμα, ακου και αυτό: Το 2013 αποκαλύφθηκε ότι σε εστιατόρια αλυσίδας στην Κίνα, τα παγάκια είχαν 13 φορές περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας.

 

 

Πάγο; Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε..

 

 

Πηγή: olivemagazine