Πώς να καταλάβετε αν έχει χαλάσει ένα αυγό χωρίς να το σπάσετε

 

Πεινάτε και αποφασίζετε να φτιάξετε μια γρήγορη ομελέτα. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και για κακή σας τύχη ένα από τα αυγά είναι χαλασμένο.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι τώρα όλα τα αυγά πάνε για πέταμα. Αν η παραπάνω σκηνή σας φαίνεται γνωστή τότε σίγουρα πρέπει να μάθετε τον απλό και εύκολο τρόπο που υπάρχει για να μπορείς να ξεχωρίζεις τα αυγά που μπορείς να φας από εκείνα που πρέπει να πετάξεις αμέσως.

 

 

Πώς να ελέγξεις τα αυγά σου

 

Αρχικά γέμισε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλε μέσα το αυγό. Αν το αυγό βουλιάξει στον πάτο τότε ξέρεις ότι είναι καλό. Αν βουλιάξει αλλά στέκεται στη μύτη του τότε και πάλι είναι καλό αλλά θα πρέπει να το καταναλώσεις άμεσα αφού δε θα είναι καλό για πολύ ακόμα. Αν επιπλεύσει, πέτα το. Ο λόγος που τα παλιά αυγά επιπλέουν είναι γιατί όσο παλιώνουν χάνουν πολύ από το υγρό τους. Το υγρό στο εσωτερικό του αυγού εξατμίζεται από τους πόρους που υπάρχουν στο τσόφλι και γι' αυτό επιπλέουν αντί να βουλιάζουν.

 

 

Πάντα να πετάς αυγά που έχουν περίεργη όψη ή οσμή ακόμα και αν έχουν περάσει το τεστ.

 

 

 

Πώς να κρατάς τα αυγά φρέσκα για περισσότερο

 

Μήπως τα αυγά που έχεις πιστεύεις ότι χαλάνε πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε; Αν ναι, τότε μπορεί να μη τα αποθηκεύεις σωστά. Τα περισσότερα ψυγεία έχουν ειδική θέση για τα αυγά στην πόρτα αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι το χειρότερο μέρος για να τα φυλάξεις. Το σωστό είναι να τα βάζεις σε κάποιο από τα κύρια ράφια του ψυγείου όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και περισσότερο σταθερή.