Ποια τροφή είναι 100 φορές πιο αποτελεσματική από τα αντιβιοτικά;

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας είναι διάσημο για την ικανότητά του να μάχεται τους ιούς και τα βακτήρια.

 

Από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, το σκόρδο τεμαχίζεται ή κονιορτοποιείται και επαλείφεται απευθείας στα τραύματα για να σταματήσει πιθανή μόλυνση. Ο Louis Pasteur σημείωσε, το 1858, ότι τα βακτήρια πεθαίνουν όταν περιλούονται με σκόρδο. Οι Ρώσοι αποκαλούν το σκόρδο, «ρώσικη πενικιλίνη».

 

Το σκόρδο είναι μια από τις πιο ισχυρές τροφές της φύσης. Είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι που ακολουθούν τη Μεσογειακή δίαιτα, ζουν περισσότερο και καλύτερα. Έχει επίσης καταπληκτικές επιδόσεις στο εργαστήριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για το σκόρδο φρεσκο

Η αλλισίνη (Allicin) που δημιουργείται κατά τον τεμαχισμό του σκόρδου, περιέχει ένα συστατικό το Diallyl disulfide, που έχει την ικανότητα να σκοτώνει τα βακτήρια ακόμη και αν αυτά προστατεύονται από ένα λεπτό βιοστρώμα που τα κάνει πολύ ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ανακαλύφθηκε σε πρόσφατη έρευνα ότι το συστατικό αυτό μπορεί εύκολα να διασπάσει το προστατευτικό βιοστρώμα και να σταματήσει το μεταβολισμό των βακτηριδιακών κυττάρων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για το σκόρδο

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Antimicrobial Chemotherapy», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Diallyl disulfide είναι 100 φορές πιο ισχυρή από τα αντιβιοτικά erythromycin και ciprofloxacin και χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να φέρει αποτελέσματα.

 

«Αυτή η ουσία μπορεί να κάνει την τροφή πιο ασφαλή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαριστεί ο πάγκος προετοιμασίας του φαγητού ή σαν συντηρητικό σε συσκευασμένα τρόφιμα όπως η πατάτα, οι λαχανοσαλάτες, τα κρέατα. Αυτό όχι μόνο θα παρέτεινε τη διάρκεια ζωής των τροφών, αλλά θα μείωνε σημαντικά την ανάπτυξη πιθανών βλαβερών βακτηρίων. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να προστεθούν χημικά παρασκευάσματα» δηλώνουν οι ερευνητές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παρουσιάζουν κάθε χρόνο συμπτώματα διάρροιας, κοιλιακών πόνων και πυρετού, που προέρχονται από την εμφάνιση ενός και μόνο βακτηρίου (καμπυλοβακτηρίου) στα τρόφιμα.

Πηγή: itrofi.gr