Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο. Ραντεβού με την άνοιξη, την ομορφιά και τα μνημεία

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς τα κορυφαίας σπουδαιότητας μνημεία της Πελοποννήσου από την άνοιξη και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να συνδυάσει την επίσκεψή του με πλούσιες, λαογραφικές παραδόσεις και γαστρονομικούς πειρασμούς από τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση και τη Λαμπρή.

 

Αρχαία Κόρινθος και Ακροκόρινθος – Ανάσταση «στη σκιά» του κάστρου

 

Το κάστρο του Ακροκόρινθου, προσεγγίσιμο σε μόλις μια ώρα από την Αθήνα, είναι από τα πιο μεγάλα, αν όχι το μεγαλύτερο της Πελοποννήσου, ωστόσο παραμένει σε μεγάλο βαθμό… απόρθητο από τους Έλληνες επισκέπτες. Υπήρξε η οχυρωμένη ακρόπολη της αρχαίας και μεσαιωνικής Κορίνθου με χιλιάδων χρόνων συμπυκνωμένη ιστορία μέσα στα τείχη του. Κατακτήστε το σε μια αναζωογονητική περπατησιά -μπορεί να διαρκέσει και 3 ώρες, ανάλογα τα κέφια σας- που κρύβει στιγμές εκπληκτικής θέας σε όλη την κορινθιακή γη και θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο φιλόξενο χωριό της Αρχαίας Κορίνθου μη χάσετε την ευκαιρία για μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό της χώρο και το μουσείο.

 

Όψεις του Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο | Εικόνες: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ)

Όψεις του Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο | Εικόνες: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ)

 

DSC_5879

 

 

Βολτάρετε στο πλακόστρωτο δρόμο με τα καφέ και τα εστιατόρια και απολαύστε καλό φαγητό, νηστίσιμο ή λαμπριάτικο, και φημισμένο κρασί Νεμέας με φόντο τον επιβλητικό αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα. Στην Αρχαία Κόρινθο το Πάσχα κρατάει ζωντανά τα στοιχεία της ιεροτελεστίας του: η Μεγάλη Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στις προετοιμασίες για τη γιορτή: το ζύμωμα των κουλουριών, το βάψιμο των αυγών, το ασβέστωμα των σπιτιών. Κατανυκτική η ατμόσφαιρα του Επιταφίου και μοναδική η εμπειρία της Ανάστασης. όταν δεκάδες λαμπερά βεγγαλικά φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Ναό του Απόλλωνα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ