Παγκόσμια αναγνώριση για την Ελληνική Ναυτοσύνη: Το ρυμουλκό «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» διασώζει το «SOUNION»

Το ελληνικό ρυμουλκό - ναυαγοσωστικό «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» της εταιρείας «MEGA TUGS» κατέκτησε την παγκόσμια προβολή με την ηρωική διάσωση του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου «SOUNION», που χτυπήθηκε από τους αντάρτες Χούθι στα ανοιχτά της Υεμένης στις 21 Αυγούστου 2023. Το πλήρωμα του ρυμουλκού, με επικεφαλής τον Πλοίαρχο Δημήτρη Φλουρή, κατάφερε το ακατόρθωτο: να σώσει το πλοίο που είχε εγκαταλειφθεί και είχε πιάσει φωτιά μετά την επίθεση...

 

Το Χρονικό της Επίθεσης

 

Στις 21 Αυγούστου 2023, το πετρελαιοφόρο «SOUNION», φορτωμένο με 150.000 τόνους πετρελαίου, έπλεε 70 ναυτικά μίλια δυτικά της Υεμένης όταν δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες Χούθι. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο σκάφος, αναγκάζοντας το πλήρωμα να το εγκαταλείψει. Στην προσπάθεια για διάσωση του πλοίου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία απευθύνθηκε αρχικά σε ρυμουλκά αγγλικών συμφερόντων. Όμως, τα ρυμουλκά έφτασαν στην περιοχή, εκτίμησαν ότι η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και αποχώρησαν.

 

Μπροστά στο αδιέξοδο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία στράφηκε στην ελληνική «MEGA TUGS», γνωστή για τις εξειδικευμένες επιχειρήσεις διάσωσης. Η εταιρεία ανέθεσε την αποστολή στο ρυμουλκό «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ», ναυαρχίδα του στόλου της, με επικεφαλής τον έμπειρο Πλοίαρχο Δημήτρη Φλουρή. Το πλοίο αναχώρησε άμεσα από το λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενο από το ρυμουλκό-πυροσβεστικό «ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ».

 

Η Επιτυχημένη Διάσωση

 

Με την άφιξη στην περιοχή, ο Πλοίαρχος Φλουρής ανέλαβε δράση, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία του και τις δεξιότητες της ομάδας του. Με λεπτομερή σχεδιασμό, η ομάδα κατάφερε να προσεγγίσει το φλεγόμενο πετρελαιοφόρο, να δέσει τα δύο πλοία και να απομακρύνει το «SOUNION» από την επικίνδυνη περιοχή.

 

Η Παγκόσμια Αναγνώριση της Ελληνικής Ναυτοσύνης

 

Η επιτυχία της διάσωσης ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη ναυτική ικανότητα των Ελλήνων. Εκεί όπου άλλοι απέτυχαν, η «MEGA TUGS» και ο Πλοίαρχος Φλουρής απέδειξαν πως με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα στα οποία είχε επενδύσει η εταιρεία, καθώς και με την οξυδέρκεια, τη ναυτοσύνη και την οργανωτικότητα του Πλοιάρχου, σε συνδυασμό και με την αφοσίωση των ελληνικών πληρωμάτων, κατάφεραν αυτό που για τους άλλους φαινόταν αδύνατο, να γίνει πραγματικότητα. Η ελληνική σημαία υψώθηκε για μια ακόμα φορά ψηλά, κάνοντας όλους τους Έλληνες περήφανους. 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ