Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν και η κάλυψη του απόντα Τσικίνιο

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ντέρμπι των αιωνίων της σεζόν 2024/25. Αυτό είναι το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ και οι εναλλακτικές για την κάλυψη του κενού του Τσικίνιο.

 

Το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν 2024/25 είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (06/10 20:30, LIVE από το SPORT24, Cosmote Sport 1HD) για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

 

Οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν με... αέρα στο ντέρμπι. Στο πρωτάθλημα, επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου στο Καραϊσκάκης την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη διέλυσαν με 3-0 την Μπράγκα για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

 

Οι τελευταίες μέρες κυλούν νικηφόρα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και να πάει στην 15νθήμερη διακοπή, εξαιτίας των εθνικών ομάδων, με την μέγιστη ηρεμία.

 

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό παρουσιάζει και μία μεγάλη βαθμολογική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι αυτή την στιγμή ισοβαθμούν με τον ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς, πίσω από τον Άρη και την Ένωση που έχουν 14 βαθμούς.

 

Με ένα τρίποντο, οι Πειραιώτες θα βρεθούν στο +2 από τους δύο κιτρινόμαυρους, ενώ θα περιμένουν τι θα κάνει ο Δικέφαλος κόντρα στον Λεβαδειακό. Παράλληλα, η διαφορά από τον Παναθηναϊκό μπορεί να εκτοξευθεί στους οκτώ βαθμούς, μόλις την 7η αγωνιστική.

 

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ και η απουσία του Τσικίνιο

 

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στα "κόκκινα". Από τις 21 Σεπτεμβρίου και την ήττα από τον Άρη, παίζει συνεχόμενα ματς με μεσοβδόμαδες, ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ο Μεντιλίμπαρ καλείται να διαχειριστεί γι' ακόμη μία φορά το υλικό του, ενώ έχει μία μεγάλη απουσία, αυτή του Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι από τους κορυφαίους παίκτες των ερυθρόλευκων στις πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο θα είναι, εξαιτίας ενοχλήσεων.

 

Ο Ισπανός τεχνικός ψάχνει τρόπο να καλύψει αυτό το κενό. Ο Μασούρας και ο Ζέλσον Μαρτίνς έχουν την δυνατότητα να παίξουν πίσω από τον Ελ Κααμπί, ενώ σε αυτή τη θέση μπορούν να παίξουν οι Βέλντε και Μπάμπης Κωστούλας. Βέβαια, υπάρχουν και οι λύσεις των Μουζακίτη και Ολιβέιρα.

 

Οι επιλογή του παίκτη που θα αγωνιστεί πίσω από τον Μαροκινό φορ θα επηρεάσει εν πολλοίς τα πρόσωπα στον άξονα και στα επιθετικά άκρα. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Τζολάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρέτσο - Κάρμο μπροστά του. Φαβορί για τα αμυντικά άκρα είναι οι Ορτέγκα και Κοστίνια.

 

Στον άξονα σίγουρος είναι ο Έσε, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει να αγωνιστεί δίπλα του ο Μουζακίτης. Εάν ο 17χρονος μέσος, ο οποίος εντυπωσίασε κόντρα σε Ατρόμητο και Μπράγκα, μετακινηθεί πιο μπροστά, υπάρχει η επιλογή του Στάμενιτς.

 

Ο Ροντινέι αναμένεται να παίξει ξανά ως δεξί εξτρέμ, ένας ρόλος που φαίνεται να καθιερώνεται από τον Μεντιλίμπαρ. Για την αριστερή πλευρά, φαβορί είναι ο Μαρτίνς, εκτός αν παίξει στο "10" και ο Μασούρας αγωνιστεί στα άκρα. Στην κορυφή, φυσικά, θα βρίσκεται ο Ελ Κααμπί.

 

Βέβαια, επειδή μιλάμε για ένα ντέρμπι αιωνίων, δεν αποκλείεται ο Μεντιλίμπαρ να κρύβει... άσους στα μανίκια του, που δεν έδειξε στον ελάχιστο χρόνο δουλειάς που είχε μετά την αναμέτρηση κόντρα στην Μπράγκα.

 

H αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Βέλντε, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Έσε, Μουζακίτης, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας, Κωστούλας.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ