Η ιστορία του κρασιού ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα και τον Διόνυσο, για τον οποίο διοργάνωναν γλέντια και θυσίες, καθώς ήταν ο Θεός του. Βέβαια, αυτό είναι μια απλή ιστορία της αρχαίας μυθολογίας. Όμως, αυτό που αληθεύει σε αντίθεση με τις ιστορίες του Διονύσου, είναι πως το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, δημιουργεί όντως, κάποια από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.
Από την Πελοπόννησο έως την Κρήτη και από τα βόρεια Ήπειρο μέχρι τη Σαντορίνη, το γαστρονομικό ταξίδι του κρασιού μοιάζει να μην έχει σύνορα σε αυτόν τον τόπο. Επομένως, μπορείτε να επισκεφθείτε τα διάφορα οινοποιεία της χώρας και να κάνετε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων.
Φρουτώδη ή και ξηρά κρασιά από την Ελλάδα δημιουργούν ένα μικρό μεγαλείο στη γευστική σας παλέτακαι σας κάνουν να ψάχνεται όλο και περισσότερες ευκαιρίες για ένα ακόμη τέτοιου είδους ταξίδι.
«Πολυδυναμική» ποικιλία κρασιού στη Νεμέα
Φημισμένη για τα υπέροχα κρασιά της, η Νεμέα είναι ο απόλυτος προορισμός την εποχή της Άνοιξης.
Οι ενημερωμένοι οινόφιλοι, ξέρουν να αναγνωρίζουν με κλειστά μάτια το χαρακτηριστικό στυλ της περιοχής.
Το αξιοσημείωτο με τα κρασιά που προέρχονται από τη γοητευτική Νεμέα είναι πως αντικατοπτρίζουν απόλυτα μια μαγευτική Μεσόγειο.
Απολαυστικά, θερμά και κατακόκκινα, με βελούδινη υφή, κάνουν την κύρια ποικιλία της περιοχής, το Αγιωργίτικο, άκρως γοητευτική. Εξάλλου, το Αγιωργίτικο είναι μια «πολυδυναμική» ποικιλία, καθώς αλλάζει ανάλογα με το υψόμετρο, τη σύσταση του εδάφους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί κάθε αμπελουργός.