Ως ρευστό σύστημα αξιών- η αρχιτεκτονική, επηρεάζεται από ανακαλύψεις, τάσεις, ρεύματα, ανάγκες και μόδες, μιας και η ΓΝΩΣΗ, συνεχώς δημιουργεί ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Αντικρίζοντας τις σχεδιαστικές προτάσεις των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών φοιτητών της Αρχιτεκτονικής, απ’ τα 13 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Μεσογειακής λεκάνης, που εκτίθενται και διαγωνίζονται στο 7ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών της Κορίνθου, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ, καταλήγει στο πιο πάνω συμπέρασμα.
Με κύριο θέμα «Τον πλούτο του Ισθμού της Κορίνθου», φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Συρίας, της Παλαιστίνης, αλλά και τη Ελλάδας, καταθέτουν κατασκευαστικές ιδέες για την ανάπλαση του εμβληματικού Ισθμού της Κορίνθου, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Κορινθίας.
Η τέχνη της σχεδίασης και της κατασκευής ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ: Η εργονομία, η αισθητική, η εξέλιξη, η λειτουργικότητα και η μορφή των παρεμβάσεων, πιστοποιεί-με τον καλύτερο τρόπο-την επιστημονική κατάρτιση των φοιτητών, αλλά και το υψηλό επίπεδο του Φεστιβάλ που φιλοξενείται στο Επιμελητήριο της Κορινθίας.
Εργαστήρια σχεδιασμού, συνεργασίες, συζητήσεις, προβληματισμοί, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παρουσιάσεις και βραβεύσεις εργασιών, συνθέτουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που υποστηρίζει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο της Κορινθίας.
H Αρχιτεκτονική-ως πολιτισμικό φαινόμενο-σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης, γνωρίζει καλά να προστατεύει την ταυτότητα μιας χώρας, την ίδια ώρα που συνδιαλέγεται με ταυτότητες άλλων χωρών.
Αυτό που προκύπτει τώρα είναι το εξής: Νέοι επιστήμονες σχεδιάζουν το νέο πρόσωπο της Κορινθίας. Άραγε, θα τους ακούσουν οι αρμόδιοι;
πηγή : korinthostv.gr