Μεντιλίμπαρ: "Είμαστε πανέτοιμοι για να κερδίσουμε"

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραμένει πιστός στη φιλοσοφία του και είναι πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απόψε εναντίον της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ.

 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε την Άστον Βίλα (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24), στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Europa Conference League, σε μία ιστορική βραδιά για τους ερυθρόλευκους. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς στο "Βίλα Πάρκ" επισήμανε:

 

"Θα έχουμε τον ίδιο τρόπο προετοιμασίας όπως σε όλα τα παιχνίδια, φυσικά είναι σημαντικό ματς και έχει μεγάλη σημασία για μας και θα δώσουμε την πρέπουσα προσοχή. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στο πως προετοιμαζόμαστε, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Είμαστε εδώ πανέτοιμοι για να το κερδίσουμε.

 

Σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο για να ξεκινήσεις σε μία τέτοια φάση, αλλά πιο μπορεί να θεωρηθεί θετικό αποτέλεσμα; Μία νίκη ή μία ισοπαλία ανάλογα πως εξελίσσεται ο αγώνας. Η πρόκριση κρίνεται σε 180 λεπτά, όμως δεν μπορείς να σκέφτεσαι και τα 180 λεπτά αυτή τη στιγμή. Θα σκεφτούμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, ανάλογα από το πως θα πάει και σε κάθε περίπτωση ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε.

 

Δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή που θα κριθεί το παιχνίδι, αλλά γνωρίζω ότι είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τον αγώνα και έχω ολοκληρώσει τις σκέψεις μου και τα πλάνα μου. Περιμένω και την τελευταία προπόνηση (σ.σ. χθες), αλλά έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με την ηρεμία με την οποία αγωνιστήκαμε και στα προηγούμενα ματς, με την ελπίδα και όλη την επιθυμία να το κερδίσουμε.

 

Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία πολύ μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρθουμε με τον φόβο ότι είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε γιατί είμαστε κατώτεροι. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, γιατί αν κάνουμε αυτό το λάθος, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά έχουμε έρθει για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

 

Σε ερώτηση για τη "μονομαχία" του ίδιου με τον συμπατριώτη του Έμερι, ο Μεντιλίμπαρ είπε: "Όντως ο Ουνάι έχει κερδίσει τέσσερις και εγώ έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Πήρα τον περυσινό τίτλο και μου αρέσει να παίζω στην Ευρώπη, είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό. Όμως, όποιος και αν είναι ο προπονητής της ομάδας, οι παίκτες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα. Οι προπονητές είμαστε εδώ μόνο για να τους καθοδηγούμε και να τους βοηθάμε. Την πραγματική αξία την έχουν αυτοί που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και είμαστε εδώ για να τους δώσουμε τις καλύτερες δυνατές οδηγίες".

 

Ο Βάσκος τεχνικός, κατόπιν σχετικής ερώτησης, αναφερόμενος στο σέντερ φορ της Άστον Βίλα, Ουότκινς, τόνισε: "Πρόκειται για ένα πολύ καλό ποδοσφαιριστή, αλλά δεν παίζει μόνο αυτός, υπάρχουν άλλοι δέκα καλοί παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε μία ολόκληρη ομάδα. Δεν σκεφτόμαστε πως θα σταματήσουμε έναν συγκεκριμένο παίκτη, έχουμε αναλύσει τις λεπτομέρειες για όλους τους ποδοσφαιριστές, ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά τους σημεία και θα τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά".

 

Όταν ρωτήθηκε ο Μεντιλίμπαρ, αν σκέφτεται να αλλάξει προσέγγιση ενόψει του παιχνιδιού σήμερα, απάντησε ως εξής: "Η Άστον Βίλα είναι πολύ δυνατή αλλά έχουμε παίξει και με άλλους πολύ καλούς αντιπάλους που είναι πολύ δυνατοί. Νομίζω όταν μία ομάδα, επειδή παίζει απέναντι σε μία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλάζει το στυλ της και αποκτά διαφορετική προσέγγιση, πραγματικά θα γινόμασταν ρεζίλι αν το κάναμε αυτό. Είναι σίγουρο ότι ο αντίπαλος θα ήταν πολύ καλύτερος από εμάς και θα το εκμεταλλευόταν. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το στυλ μας, θα είμαστε ο εαυτό μας και θέλουμε να είμαστε καλοί όπως πάντα.

 

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα από ό,τι έχουμε κάνει έως τώρα. Για να έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάτι σωστά. Επομένως, θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να τον βελτιώσουμε, όχι όμως να αλλάξουμε τίποτα. Σίγουρα θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό να κάνει πολύ καλά αυτό που κάνει μέχρι τώρα και τότε θα έχουμε πιθανότητες για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να προκριθούμε στον τελικό. Δεν έχει σημασία που βρισκόμαστε, ποιος είναι ο αντίπαλος, δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Έχουμε κάνει μία πορεία και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

 

 

Ολυμπιακός: Η ώρα και το κανάλι της ιστορικής μονομαχίας με την Άστον Βίλα

 

Ο Κώστας Φορτούνης πανηγυρίζει στο Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε
 

Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία στο Μπέρμιγχαμ, καθώς αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League. Η ώρα και το κανάλι της σπουδαίας μάχης στο Villa Park.

 

Ο Ολυμπιακός απέχει ένα βήμα πριν από τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena και για να φτάσει μέχρι εκεί, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άστον Βίλα. Οι Πειραιώτες δίνουν την πρώτη ιστορική μονομαχία με τους villans στο Μπέρμιγχαμ με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα για την πρόκριση στον τελικό.

 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 22:00 και θα έχει τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσετε από το Cosmote Sport 2HD και φυσικά Live από το Match Center του SPORT24.

 

Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί στο Αρτέμιο Φράνκι ο άλλος ημιτελικός μεταξύ της Φιορεντίνα και της Κλαμπ Μπριζ.

 

Στην ειδική ενότητα του SPORT24 μπορείτε να δείτε όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα κάθε ημέρας, ενώ όλες οι αναμετρήσεις θα καλυφθούν ζωντανά από το Matchcenter.