Ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο από τον σεφ Στέλιο Αρακά.
Συστατικά
* ψάρι ροφό η στείρα 1,5 κιλό, καθαρισμένη
* 1 κρεμμύδι
* 2 καρότα, ξεφλουδισμένα
* 2-3 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες
* 3 σέλερι
* 4-5 κλωνάρια θυμάρι
* 1-2 κλωνάρια δενδρολίβανο
* 2 λεμόνια
* 2 σκελίδες σκόρδο
* Φινόκιο
* αλάτι
* πιπέρι
* ελαιόλαδο
* 1,5 λίτρο νερό
Εκτέλεση
* Τοποθετούμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα με νερό γύρω στο 1 ½ λίτρο που ίσα-ίσα το σκεπάζει.
* Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
* Όταν περάσει η ώρα αφαιρούμε το ψάρι προσεκτικά και σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα
* Προσθέτουμε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο, το χυμό λεμόνι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας για 20 λεπτά περίπου.
* Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, παίρνουμε το ψάρι, το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σούπα.