Κατερίνα Σακελλαροπούλου : Ποιος είναι ο Μέγας Μάγιστρος που κάνει επίσημη επίσκεψη στη χώρα

Συνοδεύεται από εννεαμελή αποστολή που απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τον Μέγα Καγκελάριο, τον Μέγα Κομεντάριο και τον Μέγα Οσπιταλάριο

 

Στην Ελλάδα βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη από σήμερα Παρασκευή (18/10) και μέχρι αύριο Σάββατο (19/10) ο Μέγας Μάγιστρος, Fra' John Dunlap, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Ο Μέγας Μάγιστρος συναντήθηκε, ήδη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες και επίσημο γεύμα.

 


ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
 

Στη συνέχεια ο Μέγας Μάγιστρος θα μεταβεί με το ιδιωτικό του τζετ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στη Ρόδο για να εγκαινιάσει το μεσημέρι του Σαββάτου (19/10) μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την έκθεση με τίτλο «Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας» η οποία φιλοξενείται στο Παλάτι του Μέγα Μαγίστρου.

 

Ποιος είναι, όμως, ο Μέγας Μάγιστρος, ποιον εκπροσωπεί και τι πρεσβεύει; 

 

Ο πλήρης τίτλος του  είναι Mέγας Μάγιστρος του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας.

 

Πρόκειται για τάγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με έδρα τη Ρώμη, τα μέλη του οποίους αναφέρονται και ως Ιππότες της Μάλτας/ Ιππότες της Ρόδου ή και ως Ιωαννίτες Ιππότες ή Οσπιτάλιοι ή και Μελιταίοι σε παλαιότερα έγγραφα. Κυβερνήτης βάσει Συντάγματος είναι ο Μέγας Μάγιστρος, του οποίου η θητεία είναι ισόβια. 

 

Το Τάγμα υπόκειται στη διεθνή νομοθεσία, προέρχεται από τους Ιωαννίτες Ιππότες, μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1050 στην Ιερουσαλήμ ως νοσοκομείο των Αμαλφιτών, με σκοπό να φροντίζει τους φτωχούς και ασθενείς προσκυνητές των Αγίων Τόπων.

 

Το Τάγμα της Μάλτας έχει διπλωματικές σχέσεις με 103 κράτη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Οι ιππότες σήμερα είναι μία ξεχωριστή οντότητα, το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και αριθμεί 12.500 μέλη, 80.000 μονίμους εθελοντές και 13.000 ιατρικό προσωπικό.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ