Καμμένου : «Πρέπει να σκεφτόμαστε τον δύσκολο και δύσβατο δρόμο που είχαμε μέχρι να φτάσουμε εδώ»


Η Αλεξία Καμμένου, η έμπειρη προπονήτρια της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, μίλησε στο GWomen για τον πρώτο αγώνα της ομάδας της και την πρώτη εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


 

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών βούτηξε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακό τουρνουά, με την Αλεξία Καμμένου στο τιμόνι της. Η προπονήτρια της ομάδας, μιλώντας στο GWomen, εξήγησε πως διαχειρίστηκαν λάθος το παιχνίδι με την πολύ δυνατή ομάδα των ΗΠΑ όμως τόνισε πως αυτό πια ανήκει στο παρελθόν:

 

Πόλο: Στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Ελλάδα με νίκη επί των ...

 

«Η αλήθεια είναι ότι παίζαμε απέναντι στην πιο έμπειρη ομάδα, απέναντι στη χρυσή Ολυμπιονίκη. Ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ άσχημα για μας, δεχτήκαμε τρία πολύ γρήγορα γκολ και μετά πήγαμε με ανορθόδοξους τρόπους να πλησιάσουμε. Όμως με μια τόσο έμπειρη ομάδα δεν είναι σωστός τρόπος αυτός. Όσο προχωρούσε το παιχνίδι βελτιωνόμασταν, κυρίως στην επίθεση γιατί στην άμυνα πραγματικά δεχτήκαμε και πάρα πάρα πολλές αποβολές, τις οποίες οι Αμερικάνες ξέρουμε ότι τις εκμεταλλεύονται πάρα πολύ. Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι το οποίο μπορούσε να πάει και έτσι, όχι το περιμέναμε τόσο πολύ το σκορ, αλλά με μια ομάδα σαν την Αμερική, αν δεν έχεις αυτοσυγκέντρωση… Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον κόσμο μπορεί να βρεθεί τόσο πίσω από την Αμερική. Θέλει τεράστια προσοχή και να είσαι πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Όμως το αφήνουμε, είναι το πρώτο παιχνίδι. Οφείλουμε να το ξεχάσουμε πολύ γρήγορα, γιατί ξέρουμε ότι τα παιχνίδια που μετράνε είναι πιο μετά».

 

Η Καμμένου αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας, με αντίπαλο την ομάδα της Ισπανίας: «Όταν παίζεις με τη δεύτερη πιο σημαντική ομάδα του τουρνουά και έχεις έρθει τόσο κοντά στο σκορ στο τελευταίο παιχνίδι, προφανώς και από τη μια μεριά κάπου μετράει αλλά από την άλλη μεριά, επειδή είναι οι Ολυμπιακοί, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το πριν, πρέπει να σκεφτόμαστε το εδώ και τώρα. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα. Οι δύο καλύτερες ομάδες νομίζω είναι στον όμιλό μας. Ας μη γελιόμαστε, είναι οι δύο πιο έμπειρες, οι πιο δυνατές και οι πιο καλές. Όχι ότι δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στον απέναντι όμιλο οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν, αλλά αυτές είναι πιο έμπειρες αυτές που έχουν καταφέρει τα περισσότερα πράγματα. Νομίζω όμως ότι θα είναι διαφορετικό παιχνίδι με την Ισπανία.

 

Δεν παίζει ρόλο τι έγινε στο τελευταίο παιχνίδι και στην τελευταία φάση. Με την Ισπανία έχουμε μια σειρά καλών καλών αποτελεσμάτων και νομίζω ότι θα βρούμε τον ρυθμό μας. Ίσως να είναι καλό το ότι παίζουμε με τις δύο καλύτερες ομάδες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να βρούμε ρυθμό».

 

«Ο δρόμος ήταν δύσκολος και δύσβατος και αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή»

 

Τέλος, η προπονήτρια της ομάδας μίλησε και για τη διοργάνωση αυτή καθεαυτή, στην οποία και η ίδια βρίσκεται για πρώτη φορά όπως και η πλειοψηφία της ομάδας πλην της Αλεξάνδρας Ασημάκη. Ωστόσο, η κόουτς τονίζει πως είναι αναγκαίο η ομάδα να θυμάται τις δυσκολίες που πέρασε για να φτάσει στους Ολυμπιακούς και να μην ξεχνά τον στόχο της:

 

«Με εξαίρεση μία, όλες οι άλλες ή όλοι οι άλλοι είμαστε πρωτάρες. Όλες είμαστε πρωτάρες εδώ εκτός της Αλεξάνδρας, αν και ήταν πολύ μικρή τότε και μόλις ξεκινούσε τη μεγάλη της καριέρα. Προφανώς και το πεις δεν το πεις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες από μόνοι τους είναι ένα τεράστιο γεγονός. Ο δρόμος ήταν δύσκολος και δύσβατος και αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή. Δεν ήρθαμε εδώ απλά για να ζήσουμε τις στιγμές, που δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά γιατί είναι έτσι, είναι γιορτή, δεν συζητείται. Αλλά είμαστε εδώ για να παίξουμε καλά και αυτό θα πρέπει να κάνουμε.

 

Προφανώς και είμαι ένας άνθρωπος που δεν θα στερήσω στα παιδιά τη χαρά των πραγμάτων που οι ίδιες κατέκτησαν. Από την άλλη μεριά όμως. σε ξελογιάζει λίγο η Ολυμπιάδα και πρέπει ίσως πολύ βιαστικά να καταλάβουμε ότι αυτοί που έχουν καταφέρει πράγματα όπως είναι μερικοί, αυτοί που έχουν φτάσει ψηλά, που έχουν πάρει τα χρυσά μετάλλια, έχουν έρθει εδώ όχι για να διασκεδάσουν. Ναι, έχουν έρθει να χαρούν κάποιες στιγμές αλλά κυρίως για να διεκδικήσουν το μέγιστο αποτέλεσμα».

 

Πηνελόπη Γκιώνη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ