Η φωτογραφία από την Κινέτα που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δεν είναι από την Κινέτα

Μία ακόμα φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου την οποία όπως υποστηρίζουν διάφορα ΜΜΕ, απέστειλε η ίδια η γυναίκα του πυροσβέστη αφότου αυτός επέστρεψε από μία μάχη με τις φλόγες στην περιοχή δεν είναι από την Κινέτα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν από την Ελλάδα. 

 

Όπως ούτε και τόσες άλλες εικόνες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα online media και υποστηρίζουν ότι απεικονίζουν σκηνές από την καμένη γη της Ανατολικής Αττικής.

 

Πυροσβέστες με νεκρά μωρά στα χέρια, ηλικιωμένοι με τραυματισμένα ζώα και θηριώδη μέτωπα πυρκαγιάς που, αν και, εκ πρώτης όψεως μοιάζουν να προέρχονται από το μέτωπο της Αττικής, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την Ελλάδα.

 

Όπως και η φωτογραφία με τα καμένα χέρια του πυροσβέστη από την Κινέτα,

 

Η ανάρτηση, φυσικά, κάνει λόγο για ήρωες, για αλτρουιστικές συμπεριφορές και για παράσημα ανδρείας που παίρνουν όσοι κάθονται στο γραφεία τους, αφού για τους πραγματικούς ήρωες παράσημά τους είναι οι πληγές τους.

 

 

Κάπως έτσι, το δακρύβρεχτο αυτό ποστ γίνεται viral και δημιουργεί ένα ανυπόστατο status. Την αυθεντικότητα της φωτογραφίας καταρρίπτουν τα «Ελληνικά Hoaxes», διευκρινίζοντας ότι η καμένη παλάμη ανήκει  στην 26χρονη Katy Emslie, η οποία το 2015 έπαθε έγκαυμα προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά που έπιασε το δωμάτιο τής από φορητό φορτιστή κινητού τηλεφώνου (Power bank) που εξερράγη.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ