Η δίαιτα που διατηρεί λαμπερή την Ελένη Μενεγάκη

Η πολυετής παρουσία της στην πρωινή και μεσημεριανή τηλεοπτική ζώνη, την έχει κάνει να φαντάζει «αθάνατη» στα μάτια μας. Κι όμως η Ελένη Μενεγάκη έχει κλείσει τα 48 της χρόνια! Παρόλο που πλησιάζει τα 50 όμως και παρά τις 4 εγκυμοσύνες της, παραμένει μια από τις πιο λαμπερές παρουσίες στην ελληνική τηλεόραση. Συνεχίζει να κοσμεί πολλά από τα πρωτοσέλιδα καθημερικών κουτσομπολίστικων περιοδικών, ενώ οι φωτογραφίες της -παπαρατσίστικες και μη- από τις καλοκαιρινές της διακοπές γίνονται κάθε χρόνο ανάρπαστες. Δεν μάς κάνει εντύπωση, αφού η Ελένη έχει σώμα που θα ζήλευαν μέχρι και 20άρες. Τι κάνει λοιπόν για να διατηρεί την αψεγάδιαστη γραμμή της; Τα μάθαμε όλα ξεφυλλίζοντας το περιοδικό Λοιπόν:

 

Πρωινό: 2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/ λουίζα ή 1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κουτ. γλυκού) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι ή 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κουτ. του γλυκού αμυγδαλοβούτυρο ή 1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί 1 κομμάτι τυρί σε μέγεθος σπιρτόκουτου.

 

Δεκατιανό: 1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά: 1 ποτήρι Κεφίρ.

 

Μεσημεριανό: ·1-2 φορές/ εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο · 2 φορές /εβδ. από 2 φλιτζάνια λαδερό, π.χ., αγκινάρες αλά πολίτα ή μερίδα χορτόπιτα με 1 κουτ. της σούπας γιαούρτι σακούλας · 2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγιού φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο Συνοδευτικά: σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ., μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι ·1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με 1 φλιτζ. τσαγιού καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών ·1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με 1 φλιτζ. τσαγιού πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη. (Εναλλακτικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγιού pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή ντομάτας).

 

Απογευματινό: (πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα): τουλάχιστον 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Συνοδευτικά: 30 γραμμ. ξηροί καρποί ή δυο δάχτυλα παστέλι.

 

Βραδινό: (μία από τις επιλογές): ·1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κουτ. γλυκού μέλι ή με φρέσκα φρούτα •Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγιού υλικά της αρεσκείας σας τύπου χωριάτικη.

 

•Ceaser’s  τονοσαλάτα αλλά και με διάφoρους συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό, αβοκάντο, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, φυτρωμένες ρίζες, καπνιστό σολομό κ.ο.κ., αλλά χωρίς αλλαντικά 2-3 κουτ. της σούπας νιφάδες βρώμης ·1 κουτ. γλυκού λιναρόσπορος, 1 κουτ. του γλυκού σταφίδες ή μέλι, όλα σε 1 φλιτζ. τσαγιού, γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα ·1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και τοματίνια · 1 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και ένα αβγό, συνοδευτικά με τοματίνια ·1 τοστ ολικής άλεσης με τυρί, ντομάτα, ρίγανη, συνοδευτικά με τοματίνια.

 

Πηγή: Olivemagazine