Η Γαστρονομία αποτελεί κεντρικό άξονα της τουριστικής εμπειρίας, που ο επισκέπτης θα αποκομίσει από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το χθεσινό Γαστρονομικό Φεστιβάλ -προάγγελος της πρώτης επίσημης διοργάνωσης, τον Ιούνιο του 2022- αφενός μεν μας εντυπωσίασε με την ποικιλία των δράσεών του, αφετέρου δε πέτυχε να φέρει σε επαφή το κοινό με την γαστρονομία του προορισμού, μέσα από διαδραστικές δράσεις, δεδομένου ότι η γαστρονομία αποτελεί μία κατεξοχήν βιωματική εμπειρία. .
«Εξαιρετικό γλύκισμα που θεωρείται υπερτροφή λόγω των συστατικών του». Όπως εξηγεί, φτιάχνεται την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων στην περιοχή. Συναντάται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όμως αυτό που κάνει την ντρέδουρα ξεχωριστή είναι τα ντόπια υλικά και κυρίως η κορινθιακή σταφίδα.
«Η περιοχή μας είναι ένας πλούσιος τόπος με εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Λάδι, κρασί, σιτάρι. Βουνό και θάλασσα είναι αυτά που δημιούργησαν έναν γαστρονομικό πλούτο με πάρα πολλές συνταγές, που δεν έχουν όμως την κατάλληλη προβολή μέχρι σήμερα. Η θέση της Κορινθίας στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας είναι πολύ μικρή. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει είναι ελάχιστες» λέει η κ. Παππά και συμπληρώνει: «Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το Taste of Loutraki που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον τόπο μας και ελπίζουμε σε μια πολύ όμορφη συνέχεια».
Η ιδρύτρια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας Μαρίκα Γεωργίου και μέλος της ομάδας προσέφερε το βιβλίο ΄΄ Η Μάχη της Περάχωρας΄΄ , ως αναμνηστικό της ιστορίας του τόπου μας.
Επίσης η Μίνα Γιαννούλη φιλοτέχνισε το ευλογημένο δέντρο της ελιάς, ζωγραφισμένο σε ξύλο που κέρδισε η κα. Κατερίνα Μαρινάκη η οποία συμμετείχε στη τυφλή δοκιμή, προκειμένου να εντοπισθούν τα 12 συνολικά υλικά, που συναποτελούν το εξαίσιο αυτό παραδοσιακό γλυκό( ντρέδουρα).
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Κωνσταντίνα Μίχα
Katerina Marinaki