Φιλίππα Φωτοπούλου: Πολύ κοντά στο Παρίσι με την καλύτερη φετινή της εμφάνιση

Η Φίλιππα Φωτοπούλου έκανε την καλύτερη φετινή της επίδοση στο άλμα σε μήκος, στο Pireaus Street Long Jump και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

 

Η Φιλίππα Φωτοπούλου έδωσε το «παρών» στο Piraeus Street Long Jump και κατέλαβε τη 2η θέση με 6,64μ.

 

Η επίδοσή της είναι η καλύτερη που έχει επιτύχει φέτος και της δίνει μεγάλη ώθηση ανεβάζοντάς την στην παγκόσμια κατάταξη. Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού δεν είναι πλέον μακριά για την αθλήτρια του Ράφαελ Μπλανκέρ, που στα τελευταία μίτινγκ είναι πολύ σταθερή και παρουσιάζει ανοδική πορεία.

 

κβιτεν πειραιας

 


Αντριάνα Γκόγκα: Ένα ακόμη καλό άλμα στον Πειραιά και με φόρα πια για το νέο ρεκόρ

 

gkogka_antriana

 

Η Αντριάνα Γκόγκα έχει καταφέρει φέτος να ξεχωρίσει, δείχνοντας σε όλους τη δουλειά που έχει κάνει και την πρόοδό της. Στο Piraeus Street Long Jump μπορεί να μην έκανε την επίδοση που θα ήθελε, έβαλε όμως ένα ακόμη πολύτιμο λιθαράκι στην προσπάθειά της να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και διασκέδασε τον αγώνα της μπροστά στο πειραιώτικο κοινό.


H μόλις 20 ετών άλτρια του μήκους, Αντριάνα Γκόγκα, μας συστήθηκε ουσιαστικά φέτος, δείχνοντάς μας όλη τη δουλειά που έχει κάνει και τη βελτίωσή της. Η νεαρή αθλήτρια ξεκίνησε τη σεζόν του ανοιχτού έχοντας ατομικό ρεκόρ 6.02μ, από το 2023. Στην πραγματικότητα, από το 2019 που έχει καταγεγραμμένους επίσημους αγώνες, οι επιδόσεις της κυμαίνονταν από το 5.70μ ως το 5.95μ κατά προσέγγιση. Φέτος, όμως, έκανε το πραγματικό άλμα προσθέτοντας -ως τώρα- 53 εκατοστά (!) στο ατομικό της ρεκόρ.

 

γκογκα

 

Η Γκόγκα ξεκίνησε τη σεζόν της με ρεκόρ, κάνοντας 6.30μ στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, ενώ συνέχισε με νέα καλή επίδοση στα 6.43μ, με αρκετό άνεμο (+3.0). Λίγο αργότερα, έκανε 6.40μ με κανονικό άνεμο και έπειτα αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Κ23 στην Αίγυπτο όπου και είχε καλύτερο άλμα στα 6.55μ, επίδοση που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ της και που τη βάζει σε ένα νέο επίπεδο στο αγώνισμα. Ακολούθησαν δύο αγώνες στα 6.55μ και άλλοι δύο στα 6.44μ ενώ στο μεσοδιάστημα κατέγραψε και την πρώτη της συμμετοχή με την Εθνική ομάδα ανδρών/γυναικών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σμύρνης. Αξίζει να τονίσουμε πως το Top10 των κορυφαίων επιδόσεων της καριέρας της περιέχει μόνο αγώνες από το 2024.

 

Η αθλήτρια που προπονείται στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Στυλιανίδη, έκανε μεγάλη πρόοδο μέσα στη σεζόν και πλέον στόχος της είναι να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και να προπονείται για να προσθέτει σε κάθε αγώνα της και μερικά ακόμη εκατοστά στο ρεκόρ της.Ο πιο πρόσφατος αγώνας της ήταν στο διεθνές μίτινγκ άλματος σε μήκος Piraeus Street Long Jump που με 6.38μ κατέλαβε την πέμπτη θέση και είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί με κορυφαίες αθλήτριες από το εξωτερικό, όπως τη νικήτρια Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν η οποία έκανε εντυπωσιακή επίδοση μπροστά στο πειραιώτικο κοινό.

 

γκογκα αντριανα

 

Λίγο μετά τον αγώνα της, η Γκόγκα μίλησε στο GWomen για τον αγώνα της στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τονίζοντας πως της άρεσε η διοργάνωση και πως με χαρά θα επέστρεφε ξανά σε εκείνη ενώ άφησε υποσχέσεις για νέα ρεκόρ στο ερχόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου (29-30/6):

«Πέρασα πολύ ωραία, ήταν πολύ ωραία με τον κόσμο, ο διάδρομος ήταν πάρα πολύ καλός και μου άρεσε πάρα πολύ! Θα ερχόμουν ξανά πολύ εύκολα.

 

Η επίδοση δεν είναι αυτή που ήθελα σε καμία περίπτωση. Έκανα κάποια άκυρα, δεν βρήκα καλά τη φόρα μου, ένιωθα λίγο κουρασμένη αλλά προετοιμάζομαι για το Πανελλήνιο οπότε εκεί θα ήθελα να κάνω ένα ρεκόρ».

 

Πηνελόπη Γκιώνη

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ