Χιλιάδες πιστοί στο πανηγύρι της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι (Εικόνα)

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση κόσμου ξεκίνησαν χθες, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι εορτασμοί για την πολυούχο του Λουτρακίου, Παναγία Γιάτρισσα. Όπως κάθε χρόνο, πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, έρχονται στο Λουτράκι για να τιμήσουν την παράδοση, επιζητώντας την ευλογία της θαυματουργής εικόνας.

 

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων σημαδεύτηκε από την τεράστια συμμετοχή κόσμου, ο οποίος προσήλθε από νωρίς για να προσκυνήσει την εικόνα και στη συνέχεια να κάνει την καθιερωμένη βόλτα και τις αγορές του στο πανηγύρι, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και πολιτιστικά γεγονότα της Κορινθίας.

 

Σήμερα, Σάββατο, οι εορτασμοί κορυφώνονται στις 20:30 με την περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας στους δρόμους του Λουτρακίου. Συγκεκριμένα, η πομπή θα διέλθει επί των οδών Παναγίας Γιάτρισσας – Κολοκοτρώνη – Αγ. Ιωάννου – Ελ. Βενιζέλου για να επιστρέψει στην Εκκλησία της Παναγίας της Γιάτρισσας. Η περιφορά συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς, που ακολουθούν με ευλάβεια τη διαδρομή εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τις θεραπείες και τα θαύματα που αποδίδονται στη Χάρη της Παναγίας.

 

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ολοκληρώνοντας τους εορτασμούς προς την Χάρη Της.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ