'Εκτακτο: Η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα (και την ΕΕ) για τους πρόσφυγες!

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε την ανακοίνωση - «βόμβα» για τις μεταναστευτικές ροές

 

 

 

Σε μία κίνηση που βάζει «βόμβα» στη συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, προχωρά η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών.

 

«Σταματάμε τη συμφωνία περί επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σχολίασε: «Πώς θέλετε να αντιδράσουμε όταν η Ελλάδα αφήνει ελεύθερα μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλεν (FETO);».

 

Ετσι, η ξαφνική διακοπή της συμφωνίας γίνεται σε αντίποινα για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς, όπως αναφέρει η Χουριέτ. Οι δηλώσεις του Τσαβούσογλου είναι το πρώτο θέμα στην εφημερίδα Χουριγιέτ, που έχει τον τίτλο: «Τελευταία εξέλιξη…Κρίσιμο βήμα από την Τουρκία. Σταματάμε την συμφωνία με την Ελλάδα».

 

Και όλα αυτά, ενώ από το μεσημέρι της Πέμπτης, η Άγκυρα  διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μία φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντος της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών στο Αιγαίο.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ