Είδαν τον «θάνατό τους»: Οι διάσημοι που τους «πέθαναν» πριν την ώρα τους

Διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς, πολιτικοί και πρώτες κυρίες «έφυγαν» πριν την ώρα τους από κανάλια, εφημερίδες και tweets όπως συνέβη χθες με τον δικό μας Κώστα Γαβρά

 

 

Αυτό που έκανε χθες ο Ιταλός δημοσιογράφος Τομάσσο Ντε Μπενεντέτι -να «πεθάνει» δηλαδή τον διάσημο σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά με tweet από ψεύτικο λογαριασμό της υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά που δημιούργησε ο ίδιος- δεν έχει συμβεί πρώτη φορά.

Αμέτρητοι είναι οι διάσημοι ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές, πολιτικοί και πρώτες κυρίες που εγκατέλειψαν τον μάταιο τούτο κόσμο πριν από την ώρα τους.

Ο αστικός μύθος λέει ότι όταν ο κωμικός ηθοποιός και συγγραφέας Μπομπ Χόουπ πληροφορήθηκε τον θάνατό του πέντε χρόνια πριν αυτός συμβεί γύρισε και είπε σε φίλο του: «Μπα; Δεν με ενημέρωσε ο από πάνω ότι ήρθε η ώρα μου» δείχνοντας ταυτόχρονα προς τον ουρανό!

 

 

Η είδηση της απώλειάς του έγινε γνωστή όταν το Assosiated Press δημοσίευσε κατά λάθος την νεκρολογία που είχε ετοιμάσει όταν ο Χόουπ θα πέθαινε.

 

Δεν ήταν ο μόνος που τον πέθαναν κάποιοι πριν από την ώρα του.

 

Τον Απρίλιο του 2018 το έγκριτο CBS έστειλε στον άλλο κόσμο δυο ημέρες πριν την ώρα της, την Μπάμπαρα Μπους δημοσιεύοντας την νεκρολογία που είχε έτοιμη.

 

Τι κι αν έγραφε «Να μην ανέβει ως είδηση» με κεφαλαία γράμματα; Κάποιος πάτησε το πλήκτρο και έτσι έλαβε χώρα μια μεγάλη γκάφα, εξίσου μεγάλη με αυτή από τις ειδήσεις του ABC.

 

Είναι Σεπτέμβριος του 2016 και η Χίλαρι Κλίντον δίνει το παρόν σε μια εκδήλωση φόρο τιμής στα θύματα της 9/11 και όταν αποχωρεί καταρρέει λίγο πριν μπει σε ένα βαν για να φύγει.

 

Στο δελτίο που ακολουθεί ο παρουσιαστής Τζον Τόρες μπερδεύει την λέξη health (υγεία) με την λέξη death (θάνατος). Έτσι πληροφορεί κατά λάθος τους τηλεθεατές ότι θα τους ενημερώσει για τον θάνατο της Χίλαρι Κλίντον! 

 

 

Το Tweeer παίρνει φωτιά σε δευτερόλεπτα και η είδηση ανεβαίνει παντού, ενώ υπήρχαν και αναρτήσεις ακόμη και όταν η κυρία Κλίντον εμφανίστηκε να βγαίνει από το σπίτι της κόρης της Τσέλσι.
«Δεν ήταν η Χίλαρι, αλλά κάποια που της έμοιαζε» γράφτηκε σε άπειρες αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πριν γίνει κατανοητό ότι η Χιλαρι ζει και βασιλεύει.

 

Το Reuters «πεθαίνει» τον Τζορτζ Σόρος τον Απρίλιο του 2013 χωρίς το κείμενο να αναφέρει ώρα και ηλικία. Λίγο αργότερα το κείμενο κατεβαίνει μαζί με την συγνώμη του ειδησεογραφικού πρακτορείου και μια δήλωση εκπροσώπου του Σόρος ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του.

 

Το αυτό παθαίνει και ο Στιβ Τζομπς της Aplle από το Bloomberg που δημοσιεύει ένα story δεκαεπτά σελίδων για τον θάνατό του πριν οι υπεύθυνοι αντιληφθούν την γκάφα τους και το κατεβάσουν.
Κι αν πιστεύετε ότι αυτά είναι τα χειρότερα, όχι δεν είναι.

 

Δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί σε σταθμό του Ντάλας λένε για πλάκα ότι ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και η Μπρίτνι Σπίαρς -ζευγάρι τότε- σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

 

Ο τραγουδιστής που έχαιρε άκρας υγείας τηλεφωνεί στην αγαπημένη του η οποία επίσης είναι καλά, ενώ τα τηλέφωνά τους χτυπάνε ασταμάτητα.

 

Χρόνια μετά θα πει για το συγκεκριμένο hoax: «Λέγανε κατά καιρούς διάφορα πράγματα που δεν ήταν αλήθεια για μένα και την Μπρίτνι, αλλά αυτό ήταν από άλλο πλανήτη».

 

Οι περιπτώσεις fake θανάτων που αφορά επώνυμους είναι πολλές, όμως ο Έντι Μέρφι είναι μάλλον ο μόνος τον οποίο πέθαναν δύο φορές, την πρώτη τον Αύγουστο του 2012, όταν γράφτηκε ότι έχασε την ζωή του σε ατύχημα με σνόουμπορντ.

 

Την δεύτερη, που συνέβη πριν λίγο καιρό, ο θάνατος αφορούσε τελικά τον αδερφό του Τσάρλι και όχι τον διάσημο κωμικό που όπως και ο συνάδελφός του Άνταμ Σάντλερ -αυτόν τον αυτοκτόνησαν πέρυσι- ζει και βασιλεύει.

 

 

protothema.gr