Δημοσκόπηση: Τριγμοί στην ΝΔ με Σαμαρά και Καραμανλή


Όσο κι αν προσπαθεί το Μαξίμου να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα για το εσωτερικό της κυβέρνησης, η διάσπαση είναι ολοφάνερη και οι πολίτες τάσσονται υπέρ των στελεχών που διαμαρτύρονται

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι εμφανής η σύμπλευση του Κώστα Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο μέσω των κοινών τους παρεμβάσεων με σκληρή κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής ειδικά στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Κάτι που φέρνει τριγμούς στην κυβέρνηση της ΝΔ και καταγράφηκε στην δημοσκόπηση της MRB. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ως προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, το 48,9% λέει πως «σίγουρα συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί». Αντίθετα, το 33,3% λέει πως «μάλλον» ή «σίγουρα» διαφωνεί.

 

Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ωστόσο, η τάση είναι αντίθετη.

 

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το 49,1% των ψηφοφόρων λέει πως «σίγουρα» ή «μάλλον» διαφωνεί με τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, ενώ το 38,1% «σίγουρα» ή «μάλλον» συμφωνεί.

 

Δηλαδή, 4 στους 10 ψηφοφόρους λένε ουσιαστικά «καλά κάνουν», όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.

 

mrb6_d6a76.jpg

 

mrb7_da738.jpg

 

Πλήγμα για την κυβέρνηση η εξωτερική πολιτική

 

Την ίδια ώρα σχεδόν 6 στους δέκα πολίτες δεν εμπιστεύονται τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά.

 

Ειδικότερα, σίγουρα δεν εμπιστεύομαι και μάλλον δεν εμπιστεύομαι απαντά το 58,6% και σίγουρα εμπιστεύομαι και μάλλον εμπιστεύομαι 34,7%.

 

mrb8_31e9c.jpg

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ