Άρης: Δεν ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του και κοιτάζει επιθετικούς από την ελεύθερη αγορά

Η ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου δεν σήμανε και το τέλος των κινήσεων του Άρη καθότι οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε αναζήτηση επιθετικού αλλά και σε συζητήσεις με ποδοσφαιριστές οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι από τα μέσα του καλοκαιριού.

 

Ο Άρης παραμένει σε διαδικασία επαφών για την πλαισίωση του Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης και καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της επέκτασης συνεργασίας με τον Ισπανό επιθετικό. Η περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο βρίσκεται στην… ημερήσια διάταξη από τα μέσα του περασμένου Ιούλη – όταν έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ – στην πραγματικότητα όμως ουδέποτε αποτέλεσε τη βασική επιλογή. Στην πραγματικότητα, οι οικονομικές απαιτήσεις του Αργεντίνου επιθετικού κρίθηκαν υψηλές σε σχέση με τον αγωνιστικό ρόλο που θα είχε στην ομάδα, κυρίως όμως οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να ασχοληθούν και με άλλες περιπτώσεις παικτών, βάζοντας στο «ψυγείο» αυτή του 32χρονου φορ δίχως αυτό να σημαίνει ότι απέκλεισαν οριστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας.

 

Για παράδειγμα, επιδίωξαν την απόκτηση νεαρού επιθετικού ο οποίος δεσμεύεται με ομάδα της LaLiga, αλλά στις πρώτες αγωνιστικές φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν είναι στο τακτικό πλάνο του προπονητή. Στις επαφές που υπήρξαν διαπιστώθηκε η απροθυμία του παίκτη για τον δανεισμό του αλλά και ο σκοπός του για παραμονή στην ισπανική ομάδα με την προοπτική αναβάθμισής του στο πλάνο του τεχνικού επιτελείου. Καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος για τους «δεσμευμένους» παίκτες, πλέον αυτή η υπόθεση μπαίνει στο συρτάρι.

 

Πάντως, η απόφαση απόκτησης ενός ακόμη επιθετικού είναι δεδομένη και ο Άρης θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας μπροστά του συγκεκριμένες επιλογές παικτών. Θεωρητικά, έχει στη διάθεσή του ένα διάστημα 18 ημερών (σ. σ. αυτή η περίοδος ολοκληρώνεται στις 30 του μήνα), στην πραγματικότητα όμως τα χρονικά περιθώρια δεν είναι τόσο μεγάλα. Γιατί πρόκειται για ποδοσφαιριστές οι οποίοι – στην πλειοψηφία τους – δεν συμμετείχαν σε προετοιμασία με ομάδες, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν χρόνο για να φθάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης, πέραν αυτού για την ουσιαστική αφομοίωσή τους στο σύνολο.

 

Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» είναι σε διαπραγματεύσεις με επιθετικούς από την ελεύθερη αγορά, καταγράφοντας τη διαθεσιμότητά του καθενός για τον ερχομό στην Ελλάδα και αξιολογούν το κόστος κάθε κίνησης. Το σίγουρο είναι ότι έχουν την πρόθεση απόκτησης επιθετικού ο οποίος δεν θα έχει δεύτερο ρόλο πίσω από τον Λορέν Μορόν αλλά θα δημιουργήσει συνθήκες έντονου εσωτερικού ανταγωνισμού για την κορυφή της επίθεσης.

 

Βασίλης Βλαχόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ