Αποκαλυπτικοί διάλογοι του Ριχάρδου στα χέρια της Αστυνομίας (αποσπάσματα)

Συνομιλίες «φωτιά» αποκαλύπτονται στη δικογραφία για την εγκληματική ομάδα των ενεχυροδανειστηρίων μεταξύ του φερόμενου ως αρχηγού της Ριχάρδου Μυλωνά και πασίγνωστου παρουσιαστή, τον οποίο φέρεται ότι αξιοποιούσε... με το αζημίωτο (!), για να «χτίσει» το κοινωνικό προφίλ του!

 

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τη σκοτεινή υπόθεση, που αποδεικνύει περίτρανα πως ό,τι λάμπει δεν είναι... χρυσός, ο φερόμενος ως «βασιλιάς του χρυσού» χαρακτηρίζεται «άριστος γνώστης του μάρκετινγκ». Ακόμη, αναφέρεται ότι διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον τηλεαστέρα, το όνομα του οποίου βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών για μια σειρά από ύποπτες συναλλαγές που φέρεται ότι είχε με τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης. Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών καταγράφηκαν συνομιλίες μεταξύ των δύο «σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία, για διαφήμιση του πρώτου από την εκπομπή του δεύτερου σε τηλεοπτικό σταθμό εργασίας του, όπου υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για καταβολή μαύρου χρήματος από τον πρώτο στον δεύτερο, χωρίς να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη».

 

Άλλωστε, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό ο 51χρονος Ριχάρδος Μυλωνάς «με χρηματοδότηση από τα ταμεία της εγκληματικής οργάνωσης προέβαινε συνεχώς σε προωθητικές ενέργειες με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας». Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαφημιζόταν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης και σε συγκεκριμένες εκπομπές κατόπιν απαίτησής του, ενώ «καταγράφηκε να απαιτεί από συγκεκριμένους παρουσιαστές επιπλέον χρόνο, πληρώνοντας επιπλέον χρήματα, υπόθεση που θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω από οικονομικές υπηρεσίες». Στην επίμαχη εκπομπή τού υπό διερεύνηση παρουσιαστή, ο 51χρονος κατηγορούμενος είχε συχνή παρουσία αλλά και εκτενή αφιερώματα για τη... φιλάνθρωπη πλευρά του, καθώς μέσα από αυτά παρουσιαζόταν ως ο «σωτήρας» όσων είχαν ανάγκη από οικονομική βοήθεια! Η δημιουργία του κοινωνικού προφίλ ενός καθ' όλα σωστού επιχειρηματία, κρύβοντας κάτω από τα μανδύα της «νομιμότητας» την ασύστολη εκμετάλλευση χιλιάδων πολιτών που εξαθλιώθηκαν οικονομικά στα χρόνια της κρίσης, ήταν βασικό μέλημα του «ευφυούς και χαρισματικού», όπως αναφέρεται στη δικογραφία, Ριχάρδου Μυλωνά.

 

Για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την... τίμια εικόνα του, «προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα»! Όπως επισημαίνεται ενδεικτικά στη δικογραφία, κατά το θερινό πέρασμά του από το νησί των ανέμων πριν από λίγους μήνες ο τηλενεχυροδανειστής, που κατόρθωσε να τρυπώσει και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι μέσω της τηλεόρασης, προέβη σε αγορά κοσμημάτων από την Πάρις Χίλτον για φιλανθρωπικούς σκοπούς! Βέβαια, εκτός από τις φιλανθρωπίες, ο 51χρονος φρόντιζε να απολαμβάνει στο έπακρο τη χλιδάτη ζωή που του επέτρεπαν να διάγει τα εκατομμύρια ευρώ που φούσκωναν κάθε μήνα τις τσέπες του! Από τις ξέφρενες βραδιές στα νυχτερινά κέντρα, όπου έρρεε άφθονη η σαμπάνια, τη συλλογή πανάκριβων αυτοκινήτων και τα πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό με διαμονή σε κορυφαία πεντάστερα ξενοδοχεία μέχρι τα χρυσοποίκιλτα σχέδια στην πόρτα της φαραωνικής βίλας που έχτισε στη Σαρωνίδα, ο Ριχάρδος Μυλωνάς ήταν κατά γενική ομολογία... γαλαντόμος και πλήρωνε όσο όσο για να ικανοποιεί τα ακριβά γούστα του!

 

Άλλωστε, η έπαυλη-υπερπαραγωγή, που παραπέμπει μάλλον σε κιτς εκδοχή του... Λευκού Οίκου, έκρυβε στο υπόγειο και τμήμα του αμύθητου θησαυρού που κατάφερε να συγκεντρώσει ο κατηγορούμενος. Όμως για τον άρχοντα των ενεχυροδανειστηρίων αυτά ήταν μόνο η αρχή καθώς, όπως αποκαλύπτει η δικογραφία, στα μελλοντικά σχέδιά του ήταν να επεκτείνει τις επιχειρήσεις και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού!

 

«Ο Ριχάρδος είχε σκοπό τη συνεχή επέκταση της επιχείρησης ακόμη και στο εξωτερικό, Ισπανία - Πορτογαλία και Λας Βέγκας, και τη νομιμοποίηση εσόδων μέσω της δραστηριότητας των καταστημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό. Πάντως, σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, ο Ριχάρδος Μυλωνάς «έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και ουδέποτε έχει απασχολήσει την ελληνική Δικαιοσύνη»! Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «βασιλιάς του χρυσού» είχε το γενικό πρόσταγμα και επέβλεπε τα μέλη της ομάδας αλλά και τους εργαζομένους του στο μεγάλο δίκτυο καταστημάτων του, «έχοντας σχεδιάσει άψογο σύστημα ελέγχου» για να αντιλαμβάνεται εύκολα οποιαδήποτε δυσλειτουργία. Αποκαλυπτικοί των προφυλάξεων που έπαιρναν τα κατηγορούμενα μέλη της ομάδας είναι οι μεταξύ τους διάλογοι, στους οποίους χρησιμοποιούν κωδικές ονομασίες, για να περιγράφουν τα τιμαλφή.

 

Διάλογος Νο1

- Nαι.

 

- Έχω δυο κομμάτια ζάχαρη (σ.σ.: χρυσός) γύρω στο 1,5 κιλό, να σ' τα φέρω;

 

- Φέρ' τα.

 

- Θα 'χω γύρω στο 1,5 κιλό παγωτό (σ.σ.: χρυσός)

- ΟΚ.

 

Διάλογος Νο2

-Έλα. Τι έχεις; Έχεις ταξιδιώτη;

 

- Πόσους ταξιδιώτες θέλεις;

 

- Άμα φέρεις δυο, καλό θα είναι για το βράδυ.

 

- Να το κάνουμε τρία να είναι πιο ωραία, γιατί έχω πολλά.

 

Διάλογος Νο3

- Συγγνώμη, βγαίνει 4.350. Το γράφω έτσι;

 

- Όχι, ρε εσύ, δεν θα το γράψεις το πραγματικό βάρος εσύ. Με βάση τα χαρτιά αφαίρεσε λίγα γραμμάρια, ότι έγινε απώλεια και αυτό.

 

- Θες να μου πεις ένα νούμερο δηλαδή, ρε; Ήταν 10;

 

- Τα δύο χαρτιά σύνολο, πόσα είναι;

 

- 10.

 

- Ναι.

 

- Γράψε ότι βγήκαν 9 κιλά και 100 γραμμάρια.

 

“Τζάμπα” lifting στη θαλαμηγό! Έδωσε “μόλις” €360.000

Βασικός στόχος των κατηγορούμενων μελών του κυκλώματος ήταν να... μετατρέψουν το χρήμα που εισέρρεε στα μαύρα ταμεία τους σε νόμιμο, έτσι ώστε, αφενός, να συνεχίσουν τις εγκληματικές δραστηριότητές τους και, αφετέρου, να απολαμβάνουν έναν πολυτελή βίο, μεγαλώνοντας τις περιουσίες τους! Γι’ αυτό αρχικά τοποθετούσαν το βρόμικο χρήμα από την πώληση του χρυσού σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις και στη συνέχεια, σύμφωνα με τη δικογραφία, «με χρήση εταιριών σε τρίτα πρόσωπα να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία». Μάλιστα, όπως προκύπτει από συνομιλία με άλλο μέλος του κυκλώματος, ο γνωστός ενεχυροδανειστής προχώρησε πρόσφατα στην ανακαίνιση της θαλαμηγού του, ξοδεύοντας το ποσό των 360.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα χαρακτήριζε «τζάμπα»!

 

Ενεχυροδανειστής: Τώρα τελείωσα, δεν έχει τίποτα άλλο και πάλι τζάµπα µου ήρθε, 360.000 ευρώ πήγε περίπου με τις ανακαινίσεις. Μαζί με τις ανακαινίσεις σου λέω, δεν είναι λεφτά αυτά, δεν είναι λεφτά γι’ αυτό το σκάφος.

 

Μέλος: Μα, να σου πω κάτι; Και να θες να το πουλήσεις και να πάρεις κάτι καλύτερο, θα πάρει το διπλάσιο.

 

Ενεχυροδανειστής: Όχι, αλλά δεν βρίσκεις τέτοιο πράγμα με εφτά κατοστάρικα, δεν βρίσκεις, µαζί είδαµε 10 σκάφη.

 

Μέλος: Μαζί είδαµε, δεν θυµάσαι, κάτι σούργελα και µας λέγανε 500 χιλιάρικα και 600 χιλιάρικα και ήταν σούργελα που ήθελαν άλλα 200 χιλιάρικα.

 

Πηγή: Espresso

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ