Αντιμέτωπος με το μένος των πολιτών ο Καμμένος: Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα...

Αντιμέτωπος με την οργή κι απόγνωση των πολιτών βρέθηκε πριν το πρωί της Πέμπτης στο Μάτι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

 

 

 

Συντετριμμένη μια κάτοικος της περιοχής, η κ.Κατερίνα Σαμιώτη, απευθυνόμενη στον υπουργό του διατύπωσε αμείλικτα ερωτήματα: «Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;»

 

 

 

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους πολίτες.

 

 

Μια κοπέλα κλαίγοντας είπε: «20 χρονών παιδιά! Τόσα πτώματα». Και ο πατέρας της δίπλα της κλαίγοντας επίσης είπε: «Είναι δύσκολες στιγμές. Τί να πω σε αυτό το παιδί που έχασε τον φίλο της τον Πάρη; Δεν είναι ψέμματα παιδιά. Δεν είναι πολιτικά εδώ. Εδώ πρέπει να σώσουμε την κατάσταση».

 

 

Ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εμείς είμαστε εδώ και ως ένοπλες δυνάμεις προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται. Ο ανθρώπινος πόνος δεν αντικαθίσταται. Δεν μπορώ να φέρω τα παιδιά πίσω. Βλέπω την κόρη μου και βλέπω το παιδάκι το 9χρονο που ήταν μέσα και το ψάχνουμε και αισθάνομαι το ίδιο».

 

 

«Στην θάλασσα έσβησε η φωτιά! Πεταγόντουσαν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω! Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια», είπε ο πατέρας του κοριτσιού με την πεθερά του να νοσηλεύεται στην εντατική στο Σισμανόγλειο.

 

 

Και το κορίτσι μην μπορώντας να σταματήσει το κλάμα είπε: «Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε! Στα άπατα! Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε! Πως να βουτήξουμε να σωθούμε. Πως να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν».

 

 

 

Αμήχανος ο κ.Καμμένος το μόνο που τους αντέτεινε ήταν: «Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».

 

nooz.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ