Ανακαλύφθηκε μεγάλος τάφος στη Φθιώτιδα – Για σπουδαίο εύρημα κάνουν λόγο οι αρχαιολόγοι

Αρκετά μεγάλος τάφος, ο οποίος πιστεύεται ότι χρονολογικά ανήκει στην περίοδο του Βασιλιά Φιλίππου ανακαλύφθηκε νωρίτερα σήμερα στην Ανατολική Φθιώτιδα.

 

Στο πλαίσιο των εργασιών για το μεγάλο έργο κατασκευής δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου Στυλίδας, αποκαλύφθηκε ένα μοναδικό για την Ανατολική Φθιώτιδα, αρχαιολογικό εύρημα.

 

Σύμφωνα με το LamiaReport, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στην επιφάνεια έναν αρκετά μεγάλο τάφο, που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι Μακεδονικός και μάλιστα  της περιόδου του Βασιλιά Φιλίππου (4ος αιώνας π.Χ.).

 

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε η ιδιαίτερα χαρακτηριστική καμάρα (καμαροσκεπής), που επιβεβαιώνει την προέλευση και την ηλικία του στην περίοδο του Φιλίππου ενώ το  μέγεθος του μαρτυρά ότι ήταν ισχυρής οικογένειας ανώτερης κοινωνικής τάξης και δεν αποκλείεται ο ένοικός του να υπήρξε εκπρόσωπος του Βασιλικού Οίκου ή ανώτερο στέλεχος της Μακεδονικής Φρουράς.

 

Ανακαλύφθηκε μεγάλος τάφος στη Φθιώτιδα – Για σπουδαίο εύρημα κάνουν λόγο οι αρχαιολόγοι

 

Ο τάφος δυστυχώς είναι συλημένος, πιθανότατα από την αρχαιότητα, αλλά και μεταγενέστερα, όπως οι περισσότεροι άλλωστε τάφοι που έχουν ανευρεθεί στην Ελληνική επικράτεια.

 

Αυτή τη χρονική στιγμή γίνεται προσπάθεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, να αποκαλυφθεί το ταφικό αυτό μνημείο, όπως εξηγεί στην κάμερα του LamiaReport η Αρχαιολόγος Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών, Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Αριστέα Παπασταθοπούλου.

 

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, που σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, θα κάνει ότι μπορεί για την ανάδειξη και τη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας, ώστε να καταστεί η Ανατολική Φθιώτιδα προορισμός και Αρχαιολογικού τουρισμού.

 

 

Ανακαλύφθηκε μετά από 2.500 χρόνια Μακεδονικός τάφος στη Φθιώτιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ