Ολυμπιακός: Με 14 παίκτες στο Μόναχο για το ματς με την Μπάγερν. Αταμάν ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει με 14αδα στο Μόναχο για το ματς με την Μπάγερν για την 5η αγωνιστική της EuroLeague, αφού στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποφασίζει τελευταία στιγμή για την 12αδα.

 

Με τους Κίναν Έβανς - που έτσι κι αλλιώς αναμένεται να είναι έτοιμος μέσα στο 2025 - και Στέφανο Σπάρταλη να μένουν στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει για το Μόναχο για τον αυριανό (25/10) αγώνα με την Μπάγερν για την 5η αγωνιστική της EuroLeague (21:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), έχοντας 14 παίκτες στην αποστολή.

 

Με την επιστροφή των Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μουσταφά Φαλ ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει πλέον μόνο την ενσωμάτωση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στις προπονήσεις, με τον Αμερικανό να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή.

 

Οι 14 παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι οι εξής: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Λούκα Βιλντόσα, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Εβάν Φουρνιέ, Σάσα Βεζένκοβ, Άλεκ Πίτερς, Μόουζες Ράιτ, Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

 

 

Μπαρτζώκας για Πετρούσεβ: "Ήταν θέλησή του να φύγει και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση"

 

Μπαρτζώκας για Πετρούσεβ: "Ήταν θέλησή του να φύγει και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση"
 

Δείτε όσα ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν (25/10, 21:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), αλλά και για την αποχώρηση του Φιλίπ Πετρούσεβ.

 

Η 14μελής αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/10) για το Μόναχο, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν (25/10, 21:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την επιθετική παραγωγή των Βαυαρών, όταν αγωνίζονται επί γερμανικού εδάφους, ενώ αναφέρθηκε και στην παραχώρηση του Φιλίπ Πετρούσεβ στον Ερυθρό Αστέρα με τη μορφή δανεισμού.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

"Η Μπάγερν είναι μια ομάδα που σκοράρει κατά μέσο όρο πάνω από 100 πόντους στο γήπεδο της. Αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε παραγωγή πόντων και πρώτη σε πόντους στο transition. Οπότε πρέπει να ελέγξεις το ρυθμό, να μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις, να μην τους αφήσεις να επιβάλουν τον ρυθμό ππυ αυτοί θέλουν. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να κερδίσεις το ματς.

 

Είναι επικίνδυνο παιχνίδι. Αμυντικά ήμασταν πολύ μέτριοι στο παιχνίδι με την Εφές. Πρέπει να βελτιωθούμε αμυντικά, σε τομείς που υστερούμε μέχρι στιγμής, όπως το ριμπάουντ, το αμυντικό transition. Είναι πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Φυσικά και οι προσθήκη κι άλλων παικτών που έρχονται σιγά-σιγά, μας βοηθάει και θα μας βοηθήσει.

 

Ο Γουίλιαμς-Γκος δεν είναι έτοιμος να παίξει, γιατί έκανε μόνο μία ομαδική προπόνηση, σήμερα, οπότε είναι πολύ παρακινδυνευμένο να τον βάλουμε στο παιχνίδι. Αλλά έρχεται μαζί μας γιατί στο τσάρτερ θα είμαστε 15 άτομα και θα κάνουμε προπόνηση και την επόμενη του αγώνα, ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής (σσ. με τον Παναθηναϊκό).

 

Όχι, δεν έχω κάποιο σχόλιο για τον Πετρούσεβ. Του εύχομαι καλή τύχη. Ήταν δική του θέληση, γιατί θεωρεί ότι θα έχει σημαντικό ρόλο και χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτή τη στιγμή, έγινε πράξη".

 

 

 

Αταμάν ενόψει Φενέρμπαχτσε: "Σλούκας ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, θα έχουμε πρόβλημα στα φόργουορντ εξαιτίας των απουσιών μας"

 

EUROLEAGUE 2023-2024 / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ
 

Ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του πριν τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε αποθέωσε τον Κώστα Σλούκα και στάθηκε στις απουσίες της ομάδας του στις θέσεις των φόργουορντ.

 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει αύριο (25/10) το βράδυ τη Φενέρμπαχτσε (20:45, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) στην Κωνσταντινούπολη για την 5η αγωνιστική της EuroLeague και σε αυτό το πλαίσιο ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του εστίασε αφενός στον Κώστα Σλούκα, τον οποίο χαρακτήρισε ως "κορυφαίο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη", αλλά και στο πρόβλημα στις θέσεις των φόργουορντ με τις δεδομένες απουσίες των Μήτογλου και Παπαπέτρου, την ώρα που και ο Μάριους Γκριγκόνις είναι αμφίβολος.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του "τριφυλλιού":

 

Για τη Φενέρμπαχτσε: χει αρχίσει πολύ καλά τη σεζόν, αν και έχασε στην έδρα της από τον Ερυθρό Αστέρα. Νίκησαν όμως και τον Ολυμπιακό και την Αναντολού Εφές. Θα είναι ένα δύσκολο ματς".

 

Για τα προβλήματα τραυματισμών: "Θα έχουμε πρόβλημα στα φόργουορντ λόγω των απουσιών μας, όμως για αυτό έχουμε μεγάλο ρόστερ. Θα παίξουμε για να νικήσουμε».

 

Για τον αρχηγό των "πρασίνων", Κώστα Σλούκα: "Είχε και πέρυσι προβλήματα τραυματισμών που τον πήγαν πίσω. Είναι έμπειρος παίκτης που μέρα με τη μέρα θα βρει ξανά τον ρυθμό του. Για μένα είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην Euroleague και το έδειξε στο περσινό Final-4, που πήρε και το βραβείο του MVP".

 

Για το σχήμα με τα τρία γκαρντ κόντρα στη Φενέρ: "Κάθε τακτική έχει τις δυσκολίες της. Χρησιμοποιήσαμε και πέρυσι αυτό το σχήμα για αρκετό καιρό. Τώρα έχουμε πολλούς τραυματισμούς και θέματα υγείας, όμως θα το λύσουμε κι αυτό το πρόβλημα".

 

Για το κυριακάτικο (27/10 )ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Κάθε ματς είναι διαφορετικό και ταυτόχρονα δύσκολο. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τη Φενέρμπαχτσε και μετά θα στραφούμε στον Ολυμπιακό".

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΡΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ