Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου "Ξένιος Ζευς": ΟΧΙ στην ένταξη της ΔΕΥΑΛ στην ΕΥΔΑΠ

Την έντονη διαφωνία του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου, σχετικά με την προωθούμενη υπαγωγή της διαχείρισης των ΔΕΥΑ στην ΕΥΔΑΠ, εξέφρασε μέσω του Δελτίου Τύπου που ανέγνωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου "Ξένιος Ζευς", Κωνσταντίνος Χατζόπουλος...

 

Στην τοποθέτησή του, ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος σημείωσε ότι το νερό του Λουτρακίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και η κεντρική κεντρική διαχείριση από την ΕΥΔΑΠ μπορεί να αποβεί καταστροφική για την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, επισήμανε τους φόβους για αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης της ποιότητας των υπηρεσιών μέσω των ελέγχων, αναφέροντας παραδείγματα από άλλες περιοχές που πέρασαν σε παρόμοια διαχείριση, οδηγώντας σε υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

 

Η παρέμβαση του ολοκληρώθηκε με έκκληση προς τους βουλευτές του Νομού, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του  Λουτρακίου, "να αντιδράσουν δυναμικά και να προστατεύσουν το Συνταγματικό δικαίωμά μας στην αποκλειστική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου". Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου, στηρίζει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ